Jan Ziegler: Škoda kluci, ale přesto děkujeme

18.05.2018 20:12

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinalé hokejového MS s USA těsně 3:2. Je to smůla, další rok bez medaile, která letos vzhledem k síle mužstva být mohla. Nicméně ostudu si naši hráči neudělali.

Jan Ziegler: Škoda kluci, ale přesto děkujeme
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je to jenom sport a hokejová špička se rozšiřuje, což je pro tento sport jenom dobře. Švýcaři dokázali letos postoupit do semifinále na úkor Finů a před nedávnem získali dokonce na šampionátu stříbro. Vzpomínám si, že na MS v roce 1972 přejelo Československo mančaft helvétského kříže 19:1. A ještě dříve, v padesátých a šedesátých letech, vysílala Kanada na hokejové šampionáty amatérská mužstva, která ten zbytek lehce převálcovala. Ty časy se už nevrátí a to je dobře. Jestliže by o titul hokejového mistra světa trvale soupeřily dva, tři týmy, tak to diváky brzy omrzí. Nyní je to více vzrušující.

Naši měli včera tradičně špatný úvod, pak se zlepšili, ale na výhru to nestačilo. Američané mají na tomto MS také skvělé mužstvo a byli zkrátka o něco lepší. Zdá se, že se stávají našim prokletím. Stejně jako Kanaďané pro Rusko, které je už počtvrté v řadě nedokázalo porazit a také pojede domů bez medaile. Nezastírám, že mě to těší. Titul mistra světa bych přál Švýcarům, kteří jsou mně symatičtí, i když vím, že tohle přání se mně asi nesplní.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…