Jan Ziegler: Skvělý dokument dokazuje putinovský náckovský teror

15.10.2015 19:20

Stoupenci Putina jsou hlavními viníky fašizace ruské společnosti, ve které jsou názoroví oponenti kriminalizováni, zastrašováni, přepadáváni, vyhazování z práce a také vražděni. Výrazně se na atmosféře strachu podílí hnutí Naši.

Jan Ziegler: Skvělý dokument dokazuje putinovský náckovský teror
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Dánsko-ruský dokument Polibek do Putina, který včera odvysílala ČT 2, ukazuje pravou tvář současného Ruska na příběhu mladé novinářky Máši Drokové a opozičního žurnalisty Olega Kašina. Máša kdysi dala pusu samotnému prezidentu Vladimíru Putinovi, v 16 letech se stala nadšenou mládežnického hnutí Naši, které je těsně spjato s vládnoucí stranou Jednotné Rusko, udělala v něm kariéru, stala se jeho tiskovou mluvčí, měla auto, dostala krásný byt v Moskvě, zkrátka na ruské poměry Dolce Vita.

Byla však přemýšlivá a začala mít pochybnosti. Jako inteligentní děvče pochopila, že hnutí Naši má dvě tváře, jedna představuje radující se mládež na setkáních, táborech atd., ta druhá je však daleko horší a odkazuje, že putinovská sekta je ve skutečnosti křížencem SA a Hitlerjugend. Tito fanatičtí mládežníci napadají opoziční demonstrace, mlátí jejich účastníky a přepadávají nepohodlné lidi. To vše se souhlasem Kremlu a samotného Putina. Atmosféra stejná jako v Německu ve třicátých letech minulého století před uchopením moci Hitlerem.

Úplně mrazilo ze scény, kdy zfanatizování putinovští mládežníci kráčeli ve velkém průvodu Moskvou s hrdě vztyčenými cedulemi, na nichž byla fotografie a jména údajných zrádců Ruska. Jednou došlo i na novináře Kašina, kterého před jeho domem surově zmlátili a téměř zabili „neznámí pachatelé“, i když je obecně známo, že za tímto zbabělým a zákeřným útokem stojí hnutí Naši. Jenomže má to nejvyšší možné krytí a tak ruská policie jaksi viníky neumí dopadnout.

Je to důkaz otřesného stavu ruské společnosti, ve které vládnou totalitní a fašistické prvky. Neonacisté nejsou u moci na Ukrajině, ale v Kremlu. Jak se však říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Brutální přepadení jejího oponenta, avšak zároveň kamaráda Olega Kašina bylo pro Mášu poslední kapkou pochybností a impulsem k tomu, aby se s hnutím Naši definitivně rozešla a přidala se k opozici.

To, že ruská společnost je nemocná, a je v ní plno netolerance a lhostejnosti, dokazuje i video, které koluje i po českých webech. V něm ruští mladíci natočili, jak pomáhají lidé v USA a v Rusku těm, kterým se na ulici udělá špatně. Tak v Miami na Floridě přispěchali kolemjdoucí na pomoc ležícímu okamžitě, v Sankt Petěrburgu si ležícího si hodinu nikdo nevšímal. Tuto typickou bezohlednost mně potvrdila i kamarádka, která v Moskvě studovala Lomonosovovu univerzitu. Podle ní, když se člověku udělá v Rusku v zimě na ulici špatně a omdlí, má smůlu. Pokud ho rychle neobjeví policejní hlídka, tak zemře podchlazením. Rusům jako Máše, Olegovi, který naštěstí svoje napadení přežil, a dalším, moc fandím. Jsou tam ostrůvkem zdravého rozumu v moři nenávisti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…