Jan Ziegler: T–Mobile - Přeplatek nevrátíme, máte dluh z roku 2002

18.03.2014 7:27

Neskutečná příhoda se stala mé kamarádce z východních Čech. Svému mobilnímu operátorovi zaplatila omylem za měsíční fakturu víc, a když chtěla tyto peníze zpátky, tak jí nějací pracovníci T-Mobile řekli, že je nedostane, a to kvůli dvanáct let starému dluhu. Takové chování s klienty je skandální!

Jan Ziegler: T–Mobile -  Přeplatek nevrátíme, máte dluh z roku 2002
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Znáte to, spletete se, a platíte víc, než máte. Moje kamarádka přidala na účtu za mobil 66 korun. Já to měl kdysi horší, nějak jsem zazmatkoval, a svému O2 jsem jednu měsíční fakturu zaplatil dvakrát. Nic se nestalo, domluvili jsme se a vyrovnali se při příštím účtování.

No a Pavla se domnívala, že i její operátor udělá něco podobného. To se ovšem hodně spletla, peníze zpátky nedostane, protože dluží za mobil již od roku 2002. Byla z toho chuděrka v šoku. U svého T-Mobile je od roku 1998, je klientkou, se kterou nikdy nebyly žádné problémy, a už kvůli tomu by očekávala poněkud slušnější zacházení. Jak ona mohla proboha vědět o dvanáct let starém dluhu, když ji o něm nikdo neřekl? Tak logicky žila v představě, že je všechno v pořádku. A najednou prý ne. Ale kdyby se náhodou nespletla a nezaplatila víc, tak by vlastně o tom, že dluží peníze, stále nevěděla.

Co je to za jednání se zákazníkem? Takové způsoby tady byly běžné za reálného socialismu, kdy rozhodně neplatilo, náš zákazník, náš Pán, ale zákazník je obtížný otravný hmyz, kterého se musíme rychle zbavit. V současné době bych přece jen očekával lepší přístup. Nejde o těch 66 korun, ale o princip. Tyto způsoby jsou vůči klientům nepřijatelné.

Vyšlo na blogu iDnes.cz, publikováno se souhlasem autora

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

15:57 Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

Vysokoenergetické protony ze sluneční skvrny větší než tucet Zeměkoulí vypnuly družice Starlink nad …

reklama