Jan Ziegler: Tomio Okamura je pohromou naší země a mešity mu nevadí

29.09.2017 21:31

Broukem Pytlíkem české politiky byl veřejně nazván lídr Strany přímé demokracie (SPD). Musím uznat, že na tomto hodnocení je hodně pravdy. On totiž Tomio Okamura do všeho mluví, ale nerozumí téměř ničemu.

Jan Ziegler: Tomio Okamura je pohromou naší země a mešity mu nevadí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Europoslanci KDU-ČSL zažalovali Tomia Okamuru pro trestný čin pomluvy a nelze se jim divit. Jestliže o nich tvrdí, že hlasovali pro přijímání migrantů, tak to není pravda. Šéf SPD si za prvé plete migranty s uprchlíky, a za druhé, v rezoluci Evropského parlamentu, o níž je řeč, se píše o uprchlících a je v ní pouze zmíněna možnost, že by je členské státy EU měly přijímat, není tam nic o tom, že by je musely přijímat. Každý rozumný člověk chápe rozdíl mezi doporučením a příkazem.

Znal jsem Tomia Okamuru a jako mluvčí Asociace cestovních kanceláří a agentur působil docela rozumně. O to víc mně překvapila změna, která se s ním stala. Na Facebooku se objevilo sdělení, že on kdysi chtěl volit TOP 09 nebo ODS a zdůvodňoval to tím, že je pravicový volič. Tomu nemám důvod nevěřit.

Pan Okamura je také velmi protiamericky agresivní, Američanům vyčítá svržení atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki. Má japonské předky, tak by se to dalo pochopit. Jenomže je to demagog. Zapomíná na to, co k takovému kroku Spojené státy americké vedlo. Byl to japonský fanatismus a neochota před spojenci za II. světové války kapitulovat. A také mu připomínám tzv. Nankingský masakr z roku 1937, kdy se Japonci dopustili obludného zločinu proti lidskosti. Při dobývání tohoto čínského města japonští vojáci povraždili statisíce jeho obyvatel, muže mučili, ženy znásilňovali.

Nelze se tedy divit ani tomu, že Tomio Okamura popřel osvobození Plzně americkou armádou v květnu 1945. To mě asociovalo jistou soudružku učitelku na základní škole v Klatovech, která za komunistů dětem zasvěceně vykládala o tom, že Plzeň osvobodili sovětští vojáci převlečení do amerických uniforem. Čili i on hlásá komunistické nesmysly.

Je důležité si také připomenout, že v dubnu letošního ruku, on údajný stoupenec referenda, hlasoval v poslanecké sněmovně proti možnosti, aby občané mohli v lidovém hlasování rozhodovat o náboženských stavbách, tedy i o mešitách. Ač nyní veliký islamobijec, hlásal také právo muslimek na nošení jejich šátků-hidžábů, prý není důvod jim je zakazovat.

Jeho SPD má také blízko k německé AfD, a přehlíží, že mezi jejími členy jsou také ti, kteří sympatizují s nacistickou minulostí Německa. Nechápu, proč Tomia Okamura, který o sobě tvrdí, že je český vlastenec, k tomu mlčí.

SPD také propaguje přímou demokracii a lidové plebiscity, ovšem stačí se podívat na její stanovy, které moc demokratické nejsou. V podstatě je to strana jednoho muže. Zajímavá je také fotka s předvolebního mítinku této partaje, kterou uveřejnil webový portál Forum24. Tito údajní vlastenci ani neví, jak se má vyvěsit státní vlajka, tedy s červeným pruhem vpravo.

Známou skutečností také je, že v případě Tomia Okamury se koná policejní vyšetřování, protože členové jeho bývalého hnutí Úsvit, kterému kdysi také šéfoval, ho viní ze zpronevěry úsviťackých peněz.
Antiislámskému nadšení pana Okamury nevěřím ani trochu. Podle mého názoru je to populista, který se chce dostat do sněmovních lavic za každou cenu. A jelikož frčí být in proti islámu, tak se veze na této vlně. Jakmile by se však situace obrátila, tak bude prvním, kdo začne prosazovat právo muslimů na stavbu minaretů atd.

A rovněž členové SPD, to je zoufalství samo. Viděl jsem nedávno vystoupení její severočeské lídryně Terezy Hyťhové v České televizi k sociální politice. Dotyčná problematice evidentně nerozuměla a nedokázala ze sebe dostat jedinou kloudnou souvislou větu. Představa, že toto má být expert Okamurovy party na sociální problematiku, je děsivá.

Názory Bloku proti islamizaci – Obrany domova, Řádu národa – Vlastenecká unie, hnutí Rozumní atd. na islámský fanatismus nesdílím v žádném případě, ale cením si jejich upřímnosti. Ony jsou na rozdíl od okamurovské SPD ve svém protimuslimském zanícení alespoň opravdoví.

http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/100949-okamura-se-prekvapive-postavil-na-stranu-muslimek-neni-duvod-jim-satky-zakazovat/
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Kamil-Gregor-Okamura-ve-Snemovne-hlasoval-pro-vetsi-podporu-uprchliku-403723

Psáno pro iDnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…