Jan Ziegler: Za nehoráznou protičeskou provokaci musí Rusové tvrdě zaplatit

28.10.2012 14:48

Byla to hrubá urážka České republiky. Ruští policisté v rozporu se zvyklostmi běžnými v kulturně vyspělých zemích bezdůvodně zastavili v Jekatěrinburgu auto s pracovníky tamního českého konzulátu, které bylo chráněno diplomatickou imunitou. Je jasné, že země, která se chová takto arogantně, se nemůže podílet na dostavbě jaderné elektrárny Temelín.

Jan Ziegler: Za nehoráznou protičeskou provokaci musí Rusové tvrdě zaplatit
Foto: hns
Popisek: Ruský agent, koláž

Ruští policisté tvrdí, že řidič volkswagenu s diplomatickou značkou byl podle jejich názorů opilý. To je samozřejmě lež, která má sloužit k zažehnání skandálu. Pravdou je, že se jednalo o bezdůvodnou šikanu a předem připravenou protičeskou provokaci. Důkazem toho je, že na místě byli také místní novináři včetně redaktorů místní televize. Proto to určitě nebyla náhoda!

Dotyčný řidič nebyl opilý, protože ze zdravotních důvodů nemůže pít alkohol.

Rusové zřejmě nepochopili, že už přes dvacet let nejsme jejich kolonií a snaží se nám dávat arogantně najevo svoji nadřazenost. Tohle si nesmíme nechat líbit. Ruští policisté dokázali, že jsou jim vlastní buranské vlastnosti nevzdělaných mužiků a Rusko má k civilizovanému světu hodně daleko.

Naštěstí máme nyní v ruce silnou zbraň, kterou můžeme Rusy pořádně vytrestat. A tou je účast ruské společnosti Rosatom v tendru na rozšíření temelínské elektrárny o další dva bloky. Bylo by to proti naší národní hrdosti, aby země, které se chovají k Čechům takto hrubě, dostaly tak lukrativní zakázku, nehledě tedy k tomu, že nabídka Rosatomu je ze všech tří po technologické stránce výrazně nejhorší.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…