Jan Ziegler: Zajímavé, že Zemanovy sprostoty jeho poskokům nevadí

22.05.2013 19:11

Vytýkat Putnovy jeho transparent je ubohost. Každý má nárok, jak hezky řekl premiér Petr Nečas, na pitomost a Zemanův „virózní“ výstup u korunovačních klenotů nebo jeho sprosté urážky názorových oponentů jsou daleko horší než Putnovo video s transparentem.

Jan Ziegler: Zajímavé, že Zemanovy sprostoty jeho poskokům nevadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

 

Martin C. Putna má nárok na profesuru, což potvrdil svoji dlouholetou odbornou vědeckou prací. Tu ovšem nemohou hodnotit amatéři, nýbrž odborníci a nejen ti čeští, ale i zahraniční, kteří mají v kulturní antropologii renomé. A ti docenta Putnu doporučili za profesora, což je pro mě rozhodující.
 
Představa, že někdo nemá být profesorem jen proto, že je mně osobně nesympatický, je úděsná a vychází z bolševické mentality. Mně osobně je nesympatický Jan Keller. Nesouhlasím s jeho názory, ovšem upírat mu titul profesora sociologie by mně nenapadlo ani v nejmenším.
 
Putnovy tolik propírané transparent a video jsou zcela nevinnou záležitostí. Představa, že bychom si neměli dělat legraci z politiků a Rusů je idiotská, zbabělá a nedemokratická. Žijeme ve svobodné společnosti a tak ať je Putin terčem vtipů. Britský premiér Winston Churchill se dokázal smát svým karikaturám a má dojem, že tato vlastnost být nad věcí, fanatickým Zemanovcům jaksi chybí. Komunistická mentalita je v nich opravdu hodně zažraná, ale ve skutečnosti jsou to ubožáci, kteří nemají smysl pro humor.  Nechtěl bych se dočkat návratu časů s paragrafy trestního zákona typu hanobení představitelů socialistické soustavy.
 
Pobavili mně také neználci, kteří tvrdí, že prezidentská pravomoc jmenovat profesory vyplývá z Ústavy. Nikoliv! Jedná se pouze o vysokoškolský zákon, podle kterého prezident de facto svým podpisem pouze potvrzuje předchozí rozhodnutí odborníků. To se dá změnit jednoduchou novelou zákona a prezidentův podpis by pak už nebyl k jmenování profesorů nutný.
 
Přesně to navrhuje ministr školství Petr Fiala a já s ním souhlasím.
 
Vyřizovat si s někým účty tímto způsobem je podle a nízké. To dělali komunisté. Dokonce i císař František Josef I., který měl stejný problém se Zdeňkem Nejedlým neblahé paměti, to vyřešil šalamounsky. Jeho jmenování profesorem odložil o rok.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…