Jana Zwyrtek Hamplová: Karolíno, Kristýno, Kateřino, Miroslavo! Probůh proč?

11.08.2013 18:40

Ženy v politice ano nebo ne? Pokud se podíváte, co nám dámy předvádějí v těch nejvyšších patrech, máte chuť ženám odebrat i volební právo.

Jana Zwyrtek Hamplová: Karolíno, Kristýno, Kateřino, Miroslavo! Probůh proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Karolína Peake se ve svém věku nejenom neumí obléci do sněmovny, a ukazuje namísto mozku holá záda tak, že níže už to nejde, ale její nedospělost a absence charakteru a přirozené inteligence ji měla z politiky diskvalifikovat už dávno.

Kristýna Kočí, to lidské mládě, které nám vyjednávalo vládu, se nám také svlékla, tentokrát do mundůru dominy, pak předvedla slovník hodný dlaždiče, a s přeceněním vlastní důležitosti dojela na svou přirozenou, omlouvám se, blbost. Naštěstí hodně brzy.

Kateřina Klasnová jako profesionální budoucí a následně faktická manželka šedé eminence VV Víta Bárty nás také oblažovala v plavkách, dokonce i na Jadranu, škody zatím nadělala nejméně, ale jinak je to bída a utrpení – ty fráze a naivní řeči mladé dámy z horních deseti tisíc, která nepoznala nic z toho, co 90% občanů této země, už také jen iritují.

Miroslava Němcová z toho vychází relativně nejlépe – především se nesvlékla, ani nechodí polonahá ve sněmovně, ale tím, že léta přihlíží tragickému dění v ODS, se také nemůže a neměla by chlubit. A chtít být premiérkou jako nouzové řešení je v podstatě urážka ženského pokolení v politice.

Takže děvčata a dámo, proč nám to probůh děláte?

A koho myslím tím nám?

Ženám, které se o politiku zajímají, k politice se vyjadřují a politiku dělají – zejména na komunální úrovni. Protože dovolit si setinu toho, co vy tam nahoře, můžeme to zabalit.

Znám desítky starostek napříč politickým spektrem s jasným politickým talentem, pracovitostí, inteligencí, a především přirozenou autoritou, až si tak říkám, proč si toho ti jejich často méně talentovaní a méně pracovití (o to více schůzující) spolustraníci nevšimli? Že by obavy z konkurence? Že by pohodlnost ty talenty hledat a vidět?

Těžko říct. V každém případě není pravda, že politické partaje jsou personálně vyprahlé. Alespoň některé mají tam někde dole hned několik Margaret Thatcherových. Možná nemají těla modelek, a určitě se nikdy nesvléknou na plakát, jen možná sem tam použijí jadrný výraz. Ale především – UMÍ.

Tak proč jsou tam, probůh, nahoře stále ty druhé, co nám dělají takovou ostudu? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Zwyrtek Hamplová - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…