Jana Zwyrtek Hamplová: Usměvná noticka

04.09.2020 12:52

Dva mí blízcí přátelé mne v minulém týdnu se vší vážností přemlouvali, abych po vzoru Slovenska kandidovala na prezidentku. Že 50 tisíc podpisů dají jako nic jen čtenáři mých blogů.

Jana Zwyrtek Hamplová: Usměvná noticka
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

Tak pravdou je, že jeden blog měl čtenářů skoro 140 000. Ale to taky mohou být i mí odpůrci, pravila jsem. Ale prý i kdyby to bylo půl na půl, ty podpisy mám. Napadlo mne hned na místě reagovat vtipem - máte rozum? Kdo by to uklízel? Myšleno Pražský hrad. Jenže oni to opravdu mysleli vážně, a byli zklamaní, když jsem začala vypočítávat důvody, proč o něčem podobném neuvažuji. A vše mi hned rozporovali.

Takže - angličtina nevadí, to se prý doučím. Že mám mladšího přítele? Výraz genderové vyváženosti - když mohou mít úspěšní muži mladší partnerky, proč ne já mladšího partnera. Chci se věnovat i vnoučkům - prý na koloběžce už se na hradě jezdilo. Obrovské plus je prý profese - právnička. Že jako ty zákony bych mohla sněmovně házet na hlavu bez poradců. A že samospráva potřebuje na hradě spojence, a koho prý jiného, než mne.

Nu - neshodli jsme se. Nicméně jsem jim slíbila, že se po nějakém spojenci porozhlédnu. Až přijde čas. A na to jsme se napili. Neškodilo by jezdit do Prahy na kávičku za spřátelenou normální duší! Třeba na hrad. Začnu přemýšlet, kdo by se mi na hradě líbil!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …