Jaromír Tasáry: Protikuřácký zákon

30.06.2017 8:09

Protikuřácký zákon má více paradoxů. Třebas vzít si sebou ven pivko nebo vínko zakazuje zas například vyhláška města.Venku se alkohol pít nesmí.

Jaromír Tasáry: Protikuřácký zákon
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Mladiství např. nemohou pracovat tam kde se prodává alkohol či cigarety.Hostinnský se mění na detektiva co odhaduje,jestli zakazník může pít alkohol a nebude potom pak řídit.

Alkohol a ciga se tak stávají pro mládež symbolem vzdoru a svobody. Taky jsme byli mladí a starej svět nám připadal nudnej.Kouření a pití nám připadalo jako užasne dobrodružství. Jenže teď tu je i nádech dělání něčeho ilegálního. Prostě je to špatně. Je potřeba ten zákon upravit do lidského stavu. Kouření je nákladná záležitost. Piti piva v restauraci už pomalu také. A hospoda nebyla a není jen konzumace alkoholu.Je to místo kde se navazují známosti,přátelství a podobně.Je to sociální uzel společnosti. Nebýt hospod nevznikly by i některé strany.Ty tradiční a staré určitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …