Jaroslav Kratochvíl: Výročí bitvy u Petrovaradína

03.09.2016 15:19

5. srpna 2016 uplynulo 300 let od bitvy u Petrovaradína. V té době Evropa čelila loupeživým nájezdům tureckých muslimů. Dne 5. 8. 1716 došlo k velké bitvě, v níž velitel rakouského vojska porazil početnější muslimskou armádu a tím zabránil islamizaci Evropy.

Jaroslav Kratochvíl: Výročí bitvy u Petrovaradína
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Z toho je zřejmé, že už naši předkové si zrůdnost islámu uvědomovali a s hrdinskou statečností bránili Evropu a naší kulturu. O tomto výročí se však žádná média ani nezmínila.

Porovnáme-li postoje našich předků a současných úředníků EU, musíme dojít k závěru, že chování dnešní elity lze hodnotit jako chování anarchistů a poskoků.

Úředníci EU v čele s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, předsedou evropské komise Jean- Claudem Junckerem a třeba eurokomisařem Güntherem Oettingerem, který navrhl sjednocení dávek pro imigranty ve všech zemích EU, jsou zcela odtrženi od reality. Ne všechny státy si mohou dovolit poskytovat tak štědré dávky imigrantům jako v Německu. Mohlo by také nastat, že migranti budou mít větší dávky než je v některých zemích minimální mzda a nebo důchody. Je zarážející, že vyjednávači EU dopouští, aby si Turek Erdogan kladl podmínky a vlastně Evropu vydíral. Uzavřená smlouva mezi EU a Tureckem je výsměch a doufám, že Angely, Jeanové a jím podobní jednou skončí před tribunálem v Haagu a budou souzeni jako zločinci.

Samostatnou kapitolou zvráceného myšlení jsou neziskové organizace a jejich ředitelé, parazitující na utečenecké krizi.

Prohlášení ředitelky Sdružení pro migraci a integraci Magdy Faltové, že “Uprchlíci neohrožují evropské sociální systémy a umístění uprchlíků do českých rodin je jedna z nejlepších cest“, je toho důkazem.

Co k tomu dodat. Snad jenom to, že by se paní ředitelka měla držet přísloví: „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“.

Měla by si uvědomit, že právě ona jí chleba občanů, kteří s ní podle průzkumu z 90 % nesouhlasí. Nebo má i jiné chlebodárce?

Podle fotografie paní Faltová není typ ženy, za kterou by se chlapi otáčeli. Možná že v její bujné fantazii koluje myšlenka, že by nemuselo být marné, kdyby její ložnici zdobil nějaký běženec ze Súdánu, nebo Eritrei. Je potřeba si ale také položit otázku, zda stejně nadšené by z této představy byly mámy dospívajících dcer.

Nedovedu odhadnout počet všech vyžírků, schovávajících se za ušlechtilými názvy neziskových organizací. Určitě jich budou stovky. Již vůbec si nedovedu představit, na kolik nás tito dobrovolníci ročně přijdou.

Zveřejněním seznamu organizací a částkou peněz vyhozených doslova do kanálu by možná začali mít jiný pohled na věc i vítači a někteří naši politici. Měli by mít stále na paměti: „Koho chleba…“. Také oni jedí chleba voličů, a to nejenom před volbami a podle toho by se měli chovat, jednat a hlavně, neměli by lidem lhát.

Jiříku, Milane, Bohouši i pro vás to platí….

Jaroslav Kratochvíl

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…