Jaroslav Tichý: Chce nás Juncker uplatit?

09.06.2017 12:29

Šéf EK chce B. Sobotkovi dát 590 miliard korun pro chudou Severní Moravu. Je to čistokrevný pokus, jak překonat naši stoupající nelibost vůči EU a především vůči způsobu jejího jednání. Tento pokus je ale dost naivní, vyplývající z představy, že za peníze se dá koupit vše. Jenže, zůstaňme chvilku u těch peněz. Proč o nás má EU náhle takový zájem? Protože odsud do zahraničí a zejména do Německa jde více než 4násobek toho, co z EU k nám! Fakticky jsme od počátku čistí přispěvovatelé do EU.

Jaroslav Tichý: Chce nás Juncker uplatit?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

A když si ještě představíme, jak budou ty případné peníze z EU účelově vázané, tak budou Beskydy plné cyklostezek a bazénů obklopených stánky s buřty, pro rekvalifikované horníky jako prodavače. Budou si je patrně prodávat navzájem…

To nemůže fungovat. My potřebujeme investice do moderní výroby. Do naší výroby, nikoliv do té cizí u nás. Mimo jiné i do té, kterou jsme si v rámci přístupu do EU sami snaživě zničili či zničit nechali. Jinými slovy jsme kolonií a metropole má zájem si nás udržet. Zatím mírovými prostředky. Je vidět, že v Bruselu stále nic nepochopili a nic se nenaučili. Ale upřímně - ani nemohou. Nejsou totiž mozkovým trustem, jsou jen převodovým kolem těch, kteří je ve skutečnosti řídí. A jejich zájmy jsou zcela jiné než y naše.

My se potřebujeme vymanit a zase pracovat sami na sebe. Už ne na jiné. A to je třeba mít neustále na paměti. Tato EU nemá od samého počátku zhola nic společného s myšlenkami českého krále Jiřího z Poděbrad. Tato EU se nedá reformovat. Ti, kdo jí ve skutečnosti vládnou, to nikdy nepřipustí. A na tuto EU jsou navázáni naši představitelé či alespoň jejich naprostá většina. Výsledek tomu odpovídá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…