Jiří Bátěk: Pár bizarností aneb i zmar se dá dobře prodat

22.12.2015 9:24

Není nadto večer usínat s pocity klidu, že jsme v dobrých rukách.

Jiří Bátěk: Pár bizarností aneb i zmar se dá dobře prodat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Ruská propaganda díky bedlivému dozoru demokratů v čele s paní socioložkou Jiřinou Šiklovou, která se raději bude mýlit s Amerikou, než bude mít pravdu s Ruskem, či profesorem Martinem C. Putnou se zcela míjí účinkem, odhalena ztrácí na významu. Pravda, občas se stane nějaká ta demokratická kaňka v podobě počmáraných plakátů politologa Petra Robejška, který má tu drzost, že má jiné názory než demokrat Putna. Naštěstí pro nás byl ale profesorem ruský šváb včas odhalen. Náležitě poučeni paní Helenou Langšádlovou, že „i vojenský zásah může být v souladu s myšlenkami humanity“, si můžeme oddechnout – demokracie žije dál!

Je obohacující pořád dokola číst o „pravicových hodnotách“ či „útoku na svobodu a demokracii“, kterou je nutné samozřejmě bránit. V jenom kratinkém rozhovoru s velmistrem Kalouskem lze napočítat více než 10x použití slov „demokrat“ či „demokratický“, a to už je nějaká síla! Nemůže zrádná vábnička vydávat líbezné tóny antikomunismu či prázdného tlachání o demokracii? Nic to nestojí a pár hlasů to přinést může.

Příští volby naštěstí budou pro voliče jednoduché. Buď budou volit pokračující oligarchizaci politiky s ANO nebo NE, a tudíž demokratickou ligu ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, jak hlásá všude Kalousek. O životaschopnosti této koalice netřeba si dělat starosti. Takže voliči: z deště přímo pod děravý okap, jiné cesty není.

Naděje však žije, i v mlze české kotliny se čas od času světlo objeví. A to díky úderníkům v čele s Bobošíkovou, jejíž řady rozšířil vstupem do organizace Český svaz bojovníků za svobodu Lidice nedávno i samotný kardinál Duka. Ten se rozhodně ruské propagandy nebojí, tedy pokud „není založena na vyslovené lži“.

Alespoň že máme odborníky v energetice – vyrábí se elektřina, dodává se teplo. Tedy… ne všude. V Dukovanech se pokusili fixlovat rentgenové snímky svarů trubek, a tak stojí tři ze čtyř bloků jaderné elektrárny. Tato sranda bude stát polostátní ČEZ minimálně miliardu. Člověk už chápe, že Fond ohrožených dětí s jeho klokánky nemohl dostat mimořádnou dotaci 20 milionů korun. Komu by tady záleželo třeba na dětech?

Nic to ale není oproti solárnímu byznysu, který nás bude stát prý něco kolem 400 miliard. No neberte to za ty prachy. Vždyť fotovoltaické elektrárny se podílí na hrubé výrobě elektřiny v ČR úctyhodnými cirka 2 % (!). Pomalu bychom si však měli střádat korunky na budoucí likvidaci fotovoltaických panelů, až jednoho dne doslouží. Podle hesla „privatizace zisků, socializace nákladů“ si můžeme být jisti, kdo to všechno zaplatí. Suma sumárum, trio „lobbyismus, legislativní úprava, vytvoření penězovodu“ je ve skvělé kondici bez ohledu na prázdné fráze o demokracii, hodnotách či politickém kurzu.

Co si přát v následujícím roce? Po masarykovsku – tož demokracii bychom tedy již měli, ale co ty demokraty? Buďme skromní. Přejme si jen to, aby naše elity nemusely řešit moc věcí najednou a hlavně, na Západě i Východě klid. My si totiž vystačíme úplně sami.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…