Jiří Čunek: Úkolem senátorů je nalézat skutečná řešení

14.03.2022 19:53 | Komentář

Pavlovi Marešovi i ostatním diskutujícím, kteří mě obviňují z malého nadšení pro boj Ukrajiny, bych rád vysvětlil svůj postoj.

Jiří Čunek: Úkolem senátorů je nalézat skutečná řešení
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Úkolem senátorů jakož i dalších politiků nemá být vlastní popularizace spočívající jen ve vykřikování hesel vystihujících náladu dne, ale nalézat skutečná řešení. Tím je v tomto případě ukončení války, utrpení lidí a dlouhodobé vyjednání míru. A ne z bezpečí domova, bojovat pusou do posledního Ukrajince.

Zastánců radikálních postojů na cizí účet je dost. Ti všichni teď mají ideální příležitost, jít bez rizika trestního stíhání bojovat na Ukrajinu. Vyzbrojené vojáky totiž potřebuje Ukrajina více, než jakékoliv agresivní či expresivní vyjadřování!

Samozřejmě, jsem se i já se svojí širokou rodinou zapojil do pomoci a ubytování prchajících před válkou. Považuji to za samozřejmost, ale přišlo by mi trapné o tom více psát. Vážím si a podporuji všechny, kteří to činí stejně.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Jednu věc si však neodpustím, protože mě naplnila velkou radostí. Mluvil jsem s ženami ubytovanými u mých příbuzných a zeptal se jich, v čem mají největší problém u nás. Mimo drobností řekly, že by potřebovaly co nejdříve vyřídit doklady, aby mohly pracovat! Prý musí z něčeho žít a ani je nenapadlo, že by žily z nějakých milodarů!

Pokud by takovíto lidé u nás chtěli dlouhodobě zůstat, bude to dobré nejen pro naši ekonomiku, ale i k návyku, že blahobyt přichází s dobrou prací!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.