Jiří Košťák: Schwarzenberg projevil sudeťácké myšlení!

19.01.2013 15:42

Byla to nehorázná drzost! A překvapuje mě, že se obešla bez povšimnutí politických komentátorů. Že by záměr? Karel Schwarzenberg totiž v televizním duelu na ČT 1 takříkajíc odkopal peřinu a přiznal „skutečnou barvu a odkryl své ledví.“

Jiří Košťák: Schwarzenberg projevil sudeťácké myšlení!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Odsun sudetských Němců označil za nespravedlnost, vlastně za zločin, a řekl, že prezident Edvard Beneš by dnes skončil u soudu v Haagu! Jinými slovy jej označil za válečného zločince, což je neskutečná, zlá i hloupá urážka nejen významného českého prezidenta, ale i českého národa!

Právě to by nemělo uniknout všem, kteří Schwarzenberga volili a pokud v sobě mají alespoň špetku české hrdosti, cítí se být Čechy a pokud nemají povahu ponížených, zbabělých lokajů! Jinými slovy Schwarzenberg očividně hájil sudetské Němce a vlastně projevil myšlení „velkoněmecké říše“. Už jen snad chybělo, aby Konráda Henleina označil za slušného člověka a za hrdinu! Ostuda, nehoráznost! Jen prokázal, že není a nikdy nebyl Čechem, jen se v Čechách narodil. Ale jeho myšlenkové pochody jsou asi velkogermánské a Čecháčci ať drží hubu a krok, já vám budu nyní z Hradu poroučet ! Fuj!

Jakoby Schwarzenberg nevěděl o tisících povražděných Čechů v pohraničí na počátku let 1936 - 39 a pak jejich vyhnání z domovů za řevu „Heim ins Reich“ právě sudetskými Němci, a po válce pak vráždění a terorismus wervolfů.

Nechci se dožít toho, že by na Pražském Hradě byl člověk, který s českými zájmy má pramálo společného. A možná by se mohlo i stát, že by zde zněla známá nacistická pochodová píseň oddílů Sturabteilungu (úderných oddílů SA)  Die fahne hoch,... (už stoupá náš prapor vzhůru). Je to sice absurdní, ale obavy to jsou oprávněné. Jak napsal pro Parlamentní listy novinář Adam Bartoš, manželka Karla SchwarzenbergaTherese, rozená Hardeggová, pochází z rodiny s bohatou nacistickou minulostí a její otec byl vysokým příslušníkem jednotek SA a velkým obdivovatelem Hitlera.

Proto všichni lidé, kteří se cítí být Čechy, bez rozdílu politických názorů, by se měli vzchopit a volit v druhém kole prezidentských voleb tak, jak ji velí takříkajíc české srdce. A nedopustit, aby na Pražský Hrad usedl člověk, jemuž jsou Sudetští Němci milejší než český národ...

Jiří KOŠŤÁK 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

15:57 Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

Vysokoenergetické protony ze sluneční skvrny větší než tucet Zeměkoulí vypnuly družice Starlink nad …