Jiří Kudlík:Soud žádá doplnění důkazů

15.01.2015 8:55

Dnes odpoledne (14. ledna) proběhlo u Obvodního soudu pro Prahu 2 první soudní stání ve věci mého nároku na náhradu škody, která mi vznikla v souvislosti s nezákonným stíháním v kauze veřejnosti známé jako vytunelování CS Fondů. Náhradu škody uplatňuji vůči státu, konkrétně vůči Ministerstvu spravedlnosti ČR.

Jiří Kudlík:Soud žádá doplnění důkazů
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Ve své žalobě poukazuji především na neoprávněné a zbytečně dlouhé trestní řízení, a to zejména s ohledem na fakt, že jsem od chvíle, kdy mi bylo sděleno obvinění, opakovaně poukazoval na skutečnosti, které mohly celou záležitost urychlit a dospět ke stejnému závěru, jako Městský soud v Praze. Ten v roce 2012 rozhodl o mé nevině. Jsem přesvědčen, že zahájení mého trestního stíhání bylo vzhledem k faktu, že pro toto jednání nevznikly žádné nové skutečnosti, svévolným jednáním ze strany státu.

Dnešní soudní jednání hodnotím veskrze pozitivně, protože nabývám dojmu, že směruje k výsledku v dohledné době. Musím rovněž  kladně ohodnotit konstruktivní přístup pana soudce. Ten mne a mého právního zástupce vyzval k doplnění a konkretizaci důkazů, které svědčí o poškození mé osoby v této záležitosti. Jsme pochopitelně připraveni tyto skutečnosti doplnit.

Příští soudní jednání se bude konat ve středu 25. března od 11 hodin, kdy proběhne jak výslech  svědků, které navrhuji, tak i výslech mé osoby.
 
ing. Jiří Kudlík, zakladatel a první ředitel Finančního analytického útvaru Ministerstva financí ČR

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…