Jiří Macků: Tajemství Zemanovy hrozby

06.01.2018 20:03

Lidem se nemá vyhrožovat. Dětem ani vztyčeným prstem, natož pěstí dospělým.

Jiří Macků: Tajemství Zemanovy hrozby
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Leč stalo se, a žije tím celá společnost. To když úřadující prezident, prošedivělý zralý muž normálně střídmý ve svých gestech, sevřenou pěstí (prý až výhrůžně mávající) v přímém tv přenosu z lánského křesla dokonale vystrašil několik spoluobčanů antizemanů, prezidentské kandidáty (ty do jednoho), taky komplet představitele tzv. opozice a navíc inspiroval téměř celou mediální sféru, jíž se v předvolebním hysterčení hodí k žurnalistickému rozpatlání jakákoli ptákovina.

A přitom ono gesto v českomoravské kotlině nic nového, naopak dědictví charakteru hrdých národů. Vždyť sevřenou pěstí už naši předci odvážně hrozili americkému brouku, dědové sovětským tankům, otcové představitelům jedné strany a někteří vrstevníci zcela nedávno konvoji amerických armádních vozidel. Ke všemu ono veřejné rozhořčení je zcela zbytečné, vždyť ten náš p. prezident ani není originální: nabízím důkaz, že zmíněný výraz urputného odhodlání nestydatě odkoukal od jisté Lucie Šafářové.

Jiří Macků

Lucie Šafářová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…