Jiří Paroubek: Dokdy bude prezident chodit do TV Barrandov?

01.02.2019 9:45

Nechci se v tuto chvíli již příliš zabývat vážnou ekonomickou situací Soukupovy mediální skupiny. Podle informací, které zveřejnila ČT v programu 168 hodin, je ve vážném stavu. Společnost „Barrandov – Televizní studio, a. s.“, která je vlastníkem licence a zajišťuje provoz TV Barrandov, je ekonomicky v prekérní situaci.

Jiří Paroubek: Dokdy bude prezident chodit do TV Barrandov?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Podle již zmíněné ČT má tato firma závazky (česky dluhy) ve výši 1,1 mld. Kč. Protože tato firma nepůsobí ve vlastním majetku, ale má své studio v pronajatém objektu, není majetek této firmy jistě nominálně větší než několik set milionů korun. Pokud bych vzal v úvahu ještě amortizaci televizních kamer, vybavení studií apod. dostal bych se v souhrnu na mnohem menší částku. Jinak řečeno, závazky společnosti fakticky převyšují její majetek. Takže zmíněná společnost „Barrandov – Televizní studio a. s.“ tedy ekonomickým zdravím zrovna nekypí. Průměrně bystrý vysokoškolák z kurzu, kam posílal J. Soukup redaktorku ČT N. Fridrichovou, by nám řekl, že je to školský případ toho, že společnost se může dostat v krátké době do úpadku.

Soukup však vyhlásil start své nové kariéry – kariéry politika. Protože lze očekávat, že bude kandidovat, například pod Okamurovým praporem SPD za jeho stranu, v TV Barrandov se vytváří nová situace. Přece není možné, aby prezident České republiky dále navštěvoval TV Barrandov, kde by dále probíhala – až třeba do evropských voleb – interview, rozuměj volební kampaň Soukupa s prezidentem Zemanem. Pokud Soukup bude kandidovat do Evropského parlamentu (EP), a to se dozvíme zhruba do poloviny února, měl by prezident okamžitě po oznámení této zprávy své vystupy za přítomnosti konferenciéra- kandidáta Soukupa, ukončit. Upřímně, myslím si, že rozhovory s prezidentem jsou v tuto chvíli jediným přiměřeně úspěšným pořadem TV Barrandov.

Zkrátka, Soukup si ukousnul příliš velké sousto...

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…