Jiří Paroubek: Jak jsem se nemýlil v „kauze“ Róberta Fica

01.12.2022 12:52 | Komentář

V dubnu se na Slovensku uskutečnilo rozsáhlé zatýkání a jeho předmětem byla, abych to řekl slovy někdejšího pařížského kata Sansona: „vysoká zvěř“. V „klepetech“ byl tehdy teatrálně odveden bývalý dlouholetý ministr vnitra Ficových vlád, Kaliňák a zájmovou osobou č. 1 zfanatizované části policie se stal několikanásobný slovenský premiér a předseda strany Směr - sociální demokracie, Róbert Fico.

Jiří Paroubek: Jak jsem se nemýlil v „kauze“ Róberta Fica
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Paroubek

Včerejší stručné oznámení, které se objevilo v českých mainstreamových médiích, sdělovalo, že generální prokurátor Slovenska Žilinka, zrušil veškerá obvinění, která se týkají osob kolem R. Fica v dubnu proskribovaných slovenskou policií. Samozřejmě, že to vzbudilo nelibost mnoha exponentů slovenské pravicové vlády. Naštěstí i mezi pravicovými poslanci slovenského parlamentu se v situaci, kdy měl být R. Fico vydán „světské spravedlnosti“ jako poslanec, a tedy zbaven imunity, objevilo několik statečných poslanců, kteří nehlasovali pro jeho hanebné vydání policii. Vydání Fica policii by totiž velmi pravděpodobně znamenalo jeho mnohaměsíční koluzní vazbu bez možnosti jakéhokoliv kontaktu s veřejností, anebo dokonce se členy a funkcionáři politické strany, které předsedá.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17932 lidí

Generální prokurátor Slovenska, Žilinka, je prostě statečný muž a je dobře pro právní systém Slovenska, že taková nehorázná a vykonstruovaná obvinění byla odmítnuta. A ti, kteří byli předmětem berijovského stíhání, byli očištěni. Otázka jen zní, kdo to celé zorganizoval?

V článku, který jsem napsal už v dubnu, jsem uvedl, že velmi pravděpodobně byl jednou z příčin „honu na čarodějnice“, tedy honu na R. Fica a spol., jeho zásadový postoj k imperialistické válce na Ukrajině. A dále to, že jako výrazný šéf opozice prostě překáží, a to zřejmě nejen současné vládě, ale i některým zahraničním silám, které tuto vládu v podstatě zákulisně dirigují.

Věřím, že tímto rozhodnutím prokuratury, která odmítla vykonstruované čachry policie, se politické postavení a pozice R. Fica a jeho strany ve veřejném mínění ještě posílí.

V příloze tohoto krátkého článku dávám čtenářům k dispozici svůj článek z 21. 4. t.r. pod názvem Zločinné spiknutí na Slovensku anebo zločinná fantazie?. Najdete ho ZDE.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…