Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

21.05.2024 15:57 | Komentář

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

A podle všeho to není jen jev izolovaný na výzkumné agentury. Některá média, zdá se, že například Seznam Zprávy, podsunují takové informace, vlastně dezinformace s chutí prostřednictvím svých médií velmi aktivně veřejnosti…

Jde samozřejmě o to zformovat tím „správným způsobem“ rozhodování spoluobčanů. Pěkně dopředu jim naservírovat, koho volit, resp. koho nemá cenu volit.

A tak již v druhé mainstreamové výzkumné agentuře není ve výčtu lídrů kandidátek do Evropského parlamentu (EP) uvedeno mé jméno. Je to v bleděmodrém totéž, co bylo před třemi týdny s výsledky agentury STEM/MARK. Také STEM/MARK „zapomněl“ zařadit do přehledu lídrů mou osobu. Zřejmě tam nezařadil ani ČSSD.

Minulý týden agentura SANEP ve své zprávě z výzkumu uvedla, že moje známost ve veřejnosti se téměř dotýká 80 procent. Tedy je podobná, jako známost Zaorálka a Nerudové. Agentura Phoenix research teď udělala stejnou šarádu. Zřejmě zcela beztrestně.

Naše stížnost na manipulaci před volbami na ministerstvo vnitra na postup STEM/MARK byla zamítnuta jako žádost o podporu. Nedivím se. Je to stejná širší zájmová skupina, jde jim o totéž, o co jde mainstreamovým médiím, těm která ráda otiskují podobné dezinformace a většině agentur pro výzkum veřejného mínění (tedy těm manistreamovým).

Je to prosté. O kom se nemluví, jako kdyby ani nebyl. A o to tu jde. Abych nebyl...

Vyšlo na Vasevec.info. Publikováno se souhlasem vydavatele

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Od čeho utíká komisař Síkela?

15:16 Zbyněk Fiala: Od čeho utíká komisař Síkela?

Český ministr průmyslu ještě evropským komisařem není, ale jestli přenese na evropskou úroveň, to, c…