Jiří Paroubek: Pražský magistrát - peleš lotrovská

15.06.2022 12:52 | Komentář

Je to smutné představení se dívat na borce z vedení hl. m. Prahy, z městské rady.

Jiří Paroubek: Pražský magistrát - peleš lotrovská
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Jejich neschopnost řešit reálné problémy hlavního města je až komická. Kdyby nebylo chaosu v pražských ulicích, způsobeného zcela nepředvídatelným prováděním pražských uzavírek a omezení silnic, ani by většina Pražanů netušila, že vedení města ještě existuje. Možná, že jsem v horší situaci než většina Pražanů, protože jsem přes patnáct let působil v pražském Zastupitelstvu jako jeho člen a v letech 1998 – 2004 jako náměstek primátora pro oblast financí.

Za tu dobu si nepamatuji, že by vznikl takový problém, jaký dnes řeší na pražské radnici policie a státní zastupitelství. A sice, že jedenáct lidí, většinou z pražského Dopravního podniku, včetně náměstka primátora pro dopravu, exponenta strany šibalů STAN, Petra Hlubučka, bylo obviněno policií z trestného činu. Jedním z těchto obviněných je také jiný známý šibal, šedá eminence strany STAN, Michal Rédl.

Je to již několikátá smutná událost, která provází stranu STAN, jež se změnila v průběhu poměrně krátkého času ve stranu šibalů. Jsem zvědav, jak na to bude vedení hnutí STAN reagovat.

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15394 lidí

Pokud si vzpomínám na své působení ve vrcholné politice, tak jsem, coby předseda vlády a předseda ČSSD, pokud byl někdo z členů této strany obviněn policií z trestného činu reagoval tak, že dotyčný vyletěl ze strany jako Sputnik. Padni komu padni. Bohužel se po čase ukázalo, že většina těchto obvinění v mé éře předsednictví ČSSD, byla policií, zejména Kubiceho útvarem ÚOOZ, vykonstruována. Nezávislé soudy tyto konstrukce na štěstí po čase odmítly. Nicméně, postup mnou použitý je standardní postup, který je běžný v západoevropských zemích, kam snad, jak doufám, směřujeme. Anebo chceme směřovat.

Pánové ze STAN ovšem možná mají jiný přístup. A já bych byl rád, aby v té hlouposti pokračovali a Hlubučka bránili. Pan náměstek Hlubuček se objevuje u hlavních tahů silnic v Praze spolu s předsedou STAN Rakušanem na billboardech, jako lídr této strany šibalů pro zářijové volby do Zastupitelstva hl. m. Prahy.

Pokud Hlubučka vedení STAN bude bránit a ignorovat zjištění policie a prokuratury, což bych si svým způsobem přál, volební vyhlídky této strany v Praze klesnou na minimum. A to by bylo dobře.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.