Jiří Paroubek: Sprosťáctví Topolánka, klauna z Řeporyj a Kalouska

21.04.2020 19:35

Víkendový rozhovor prezidenta Zemana galvanizoval na Frekvenci 1 k naprosto nechutným a sprostým výlevům na sociálních sítích několik výtečníků, kteří sami sebe považují za politiky seriózní pravice.

Jiří Paroubek: Sprosťáctví Topolánka, klauna z Řeporyj a Kalouska
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Dost dobře nechápu, jak se někdo, kdo sám sebe považuje za konzervativního a slušného politika, může otírat o prezidenta republiky, tedy o prvního občana státu, tak neslýchaně sprostým způsobem, jako to na sociálních sítích učinili tři výše jmenovaní výtečníci.

Zdá se, že také pan prezident byl poněkud okouzlen v rozhovoru na Frekvenci 1 svou vlastní inteligencí a poněkud volněji pracoval s bonmoty, než by měl. Na druhé straně však jeho výroky nebyly vulgární, snažily se jen konstatovat pravý stav věcí. Například neschopnost či neochotu starosty Prahy 6 udělat něco v konkrétní záležitosti, týkající se vzhledu městské části, která by jej měla zajímat. Možná, že bonmot pana prezidenta s případně chcíplým čuníkem kancléře Mlynáře nebyl příliš vtipný. Ale opět, nebyl za hranicí vulgarity.

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí

Naopak bývalý předseda hlavní konzervativní strany v zemi, ODS, Topolánek, ve svém vyjádření hází vulgárními výrazy, jako by se nechumelilo.

Klaun z Řeporyj, nedávný zájemce o funkci prvního místopředsedy nejvýznamnější konzervativní strany v zemi, ODS, nazývá prezidenta „drzým dědkem“ a přeje mu de facto ukončení činnosti v prezidentském úřadu „biologickou cestou“. Nebývá součástí obvyklé politické kultury západoevropského typu přát smrt politickému odpůrci. To je obzvlášť odporné a zavrženíhodné. To si pak člověk musí říkat, zda si onen klaun zrovna nešňupnul něčeho peprnějšího, než je šňupací tabák.

Předseda poslaneckého klubu další konzervativní strany, TOP 09, má tak odporný komentář na Twitteru, že jej nehodlám ani opakovat či parafrázovat, pro jeho naprostou nechutnost.

Zkrátka naši pravičáci se opět předvedli. Zbývá jen dodat jediné slovo: fujtajbl!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…