Jiří Paroubek: Velké fantazírování zpravodajských služeb včetně BIS

09.03.2023 18:02 | Komentář

Bezpečnostní informační služba (BIS) pod vedením presumptivního generála Koudelky, jakoby polita živou v souvislosti s odchodem M. Zemana z úřadu prezidenta, vydestilovala opět jeden úžasný informační poznatek.

Jiří Paroubek: Velké fantazírování zpravodajských služeb včetně BIS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Čínský Tik Tok je prý závadový a nebezpečný a jeho používání je prý bezpečnostním rizikem. Jako by soudruzi z čínského politbyra KS Číny byli ochotni se přehrabovat v miliardách krátkých či delších videí, zpráv a sdělení především osobního charakteru a především mladých lidí. Utopit se v takovém přívalu informací není opravdu vůbec složité. Vím, že existují určité informační zkratky, klíčová slova, ale celé toto sdělení BIS je v zásadě příběh z dílny Jaroslava Haška. Co už by soudruzi v čínském politbyru všechno nedělali... BIS jen hecuje české veřejné mínění nebo se o to alespoň snaží, že Číňané představují vlastně velkou bezpečnostní hrozbu, ke které je potřeba být velmi bdělý a pozorný.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí

Další dílko z dílny Jaroslava Haška připravily tentokrát také americké zpravodajské služby. The New York Times na svých stránkách uvedl, že sabotáž vedoucí ke zničení jedné z větví plynovodu Nord Stream v Baltském moři, který by mohl přivádět z Ruska do Německa a do celé Evropy levný plyn, byl zničen údajně jakousi nejmenovanou, a tedy imaginární a zdá se, že i vymyšlenou ukrajinskou či proukrajinskou skupinou.

Upřímně, jen malé dítě může věřit tomu, že by se k místu, kde je položen poměrně hluboko pod mořskou hladinou plynovod, přiblížila nějaká jachta či menší loď nějakého amatéra a chtěla udělat sabotážní akci. K provedení takové akce je kromě odhodlání potřeba mít mimořádně vyspělé technické prostředky a kromě toho také kvalifikované lidi, kteří jsou např. schopni položit trhaviny pod mořskou hladinou tak, aby explodovaly s patřičnými zničujícími důsledky. Takovéto prostředky na Západě vlastní kromě Američanů zřejmě už jen Britové. Francouze a Němce z těchto úvah o jejich účasti na případném teroristickém činu můžeme zcela vyloučit.

Takže na světlo boží se dostaly jen další pohádky, které jsou na mnoho set mil vzdálené od reality.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.