Jiří Paroubek: Zemanožrouti v akci

02.03.2022 12:08 | Komentář

Současná vážná situace na Ukrajině a také významná deklarovaná podpora velké části českých občanů ukrajinským občanům, kteří zažívají vojenský útok svého východního souseda, se zřejmě promítly do duševní rovnováhy několika bývalých, více nebo méně nevýznamných, politických figur.

Jiří Paroubek: Zemanožrouti v akci
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Společným jmenovatelem emoční stránky těchto „bývalých“ českých politiků je dlouholetá nenávist vůči prezidentu Miloši Zemanovi. A tak jeden bývalý premiér (už jsme všichni zapomněli, kdy vlastně premiérem byl), dále lžidoktor Kalvoda, potřeštěná bývalá ombudsmanka a několik podobných politických nul, přišli na „báječnou“ myšlenku. Tedy, že by měl ze své funkce odstoupit prezident Zeman, prý pro „podporu putinovské diktatury v Rusku“. Za tu podporu pánové a dámy z klubu nepřátel Miloše Zemana považují asi to, že Miloš Zeman, coby prezident vykonal v Moskvě nějaké státní návštěvy a stýkal se tam pochopitelně, s kým jiným, nežli se svým ruským protějškem prezidentem V. Putinem.

Podobně se s Putinem při nejrůznějších příležitostech setkávali ale také Trump, Merkelová, Macron, Scholz a další a další představitelé zemí Západu a vlastně celého světa. A nevšiml jsem si, že by se v jejich zemích utvořila skupinka nevýznamných až bezvýznamných politikářů, kteří by chtěli odvolat jen tak pro legraci tu francouzského prezidenta anebo německého spolkového kancléře. To je prostě český kolorit. Tedy kolorit sedliny pražské kavárny.

M. Zeman coby prezident podle nich nemá nárok na své názory, konec konců od 25. února byla znovu zavedena určitá forma cenzury a pošlapána svoboda slova. Tak co.

Ale řekněme si otevřeně, že tu a tam má i prezident právo na to sdělit národu, co si myslí. A to bez ohledu na to, zda se to nějaké kávové sedlině líbí či nikoliv.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…