Jiří Schlimbach: EURO - přijmout nebo nepřijmout?

11.06.2017 12:02

Tento blog jsem napsal původně jako reakci na blog pana Paroubka o euru. Nakonec jsem se rozhodl z toho udělat samostatný blog v naději, že případná diskuse bude přehlednější.

Jiří Schlimbach: EURO - přijmout nebo nepřijmout?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

Jsem upřímě rád, že mnoho z lidí, kteří horují pro přijetí eura v naší zemi nemají již v politice žádnou reálnou váhu. Vlastní měna je základním předpokladem suverenity a samostatnosti každé země. Máme smůlu, že vlastizrádná svoloč po roce 1989 napříč politickými stranami zavlekla naši zemi do područí cizích zájmů, naši korunu podřídila Evropské centrální bance - proti zájmu této země, proti zájmu jejich občanů.

Když již chce někdo rozhodovat nebo diskutovat o měně jako takové, měl by být schopen si prostudovat a pochopit stávající ekonomocký systém, systém frakčních rezerv, kde se berou peníze, jak a kdo ovládá finanční toky v zemi i globálně ve světě.

Kéž by jednou pochopiti ráčili učení mužové, co jsou peníze dnes a co musí být peníze. Peníze nemohou být ničím jiným než jen a pouze prostředkem směny. Nemohou být, jak je tomu dnes i zbožím.

Když jsem před 3 roky vystupoval se svojí ekonomickou reformou na plénu Futurologické společnosti Vysoké školy ekonomické v Praze před učenými muži a ženami, cítil jsem určitý zájem a zajímavá byla i diskuse. Bohužel největším problémem v této věci je to, že ekonomickou reformu - www.ekonomickareforma.cz - nevymyslel ekonom, ale technolog. To konec konců při posledním vysílání o ekonomické reformě na Plzeňském Svobodném vysílači potvrdil i ekonom, inženýr Petr Ježek, přednášejísí do této doby ekonomii a finančnictví na vysokých školách v Praze, Ústí nad Labem i v Českých Budějovicích. Je to zatím jediný opravdový zastánce a šiřitel myšlenek ekonomické reformy, který má ekonomické vzdělání a může velmi dobře a kompetentně porovnávat oba systémy - starý i nově navrhovaný. Jeho výstupy jsou jednoznačné. Jsem vděčný panu Ježkovi za jeho odvahu postavit se bandě "učených" ale ze stávajícího systému tyjících "odborníků".

Chtělo by se zvolat, kéž by bylo více takových skutečných odborníků, kteří řeší podstatu řešení problému a ne to, kdo navrhl řešení.

Měna - peníze - jsou krví hospodářství každé země. Když někdo cizí ovládá její toky, ovládá je ve svém vlastním zájmu, bez ohledu na zájmy té které země, bez ohledu na zájmy jejich obyvatel. Pokud toto pane Paroubku nevíte, když horujete pro euro v naší zemi, jsem rád, že již nemůžete nic moc ovlivnit. Pokud to víte a přesto horujete pro euro v naší zemi, potom jsem dvojnásobně rád, že nemůžete již téměř nic ovlivnit.

Doufám, že přijde den, kdy každý z "učených" blbů, kteří ať již z najivity nebo z prospěchu horují a činí kroky k posílení vazalství naší země, podřízení ji cizím zájmům, bude postaven před nutnost nést osobní následky této své činnosti.

Který normální člověk by chtěl mít svůj krevní oběh napojený na přístroje ovládané cizí osobou, cizím zájmem? S hospodářstvím každé země je to stejné. Jedině blb by s něčím takovým mohl souhlasit.

Než se najde dement, který mě bude chtít osočovat v tom, že chci uzavřít ekonomiku země před světem atd. předem píšu - seznam te se s moji ekonomickou reformou a zjistíte, že právě zahraniční obchod a mezinárodní spolupráce je jedním z nejvíce podporovaných segmentů hospodářství, kdy každý, kdo dokáže získat pro naši zemi jakoukoliv cizí měnu v rámci obchodní výměny dostává 20% bonus v té cizí měně z hodnoty aktivního salda. Nic nedaní, je to prostě jeho. Je jedno, zda jde o velkou nebo malou firmu či občana.

Výstupem na meznárodní trh jsou výrobky, technologie, služby a know how. které v sobě nesou určitou kvalitu. Reálný kurz koruny k cizím měnám je pak dán reálnou výší produktivity práce.

Ekonomická reforma otevírá nekonečné možnosti mezinárodní spolupráce ať již ve vědě nebo i se zeměmi, jejichž měny jsou nekonvertibilní k dolaru či euru - získáváme tak další náskok před ostatními zeměmi řízenými starým zapáchajícím a zahnívajícím finančním systémem západní civilizace, systéme, ze kterého odcházejí země BRICS a mnoho dalších.

Dívejme se dobře okolo sebe, učme se chápat, co se děje, vřele doporučuji studium KOB (Koncepce společenské bezpečnosti - v originále Koncepcija obščestvennoj bezopasnosti) - na levanet se mnoho lidí věnuje českým překladům těchto prací. Učme se, chápejme podstatu řízení supersystémů. Pochopíme, kdo má jaké zájmy a možnosti je prosazovat na náš úror. Když budeme vzděláni v této věci, budeme se moci bránit. Potom hlupáci, tyjící z mainstreamových vztahů pro nás nebudou těmi určujícími osobami, jejichž názor by byl pro nás rozhodující. Budeme moci rozhodovat se sami na základě správných informací a tak budeme moci najít i správné řešení.

EURO V NAŠÍ ZEMI MŮŽE CHTÍT OPRAVDU JEN BLB NEBO VLASTIZRÁDCE!!!

Vyšlo na Vasevec.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.