Jiří Schlimbach: Podle sebe soudím tebe?

22.03.2014 17:01

Vše nasvědčuje tomu, že Západ a pan Zaorálek posuzují roli Ruské federace v souladu s pořekadlem "podle sebe soudím tebe". Jak jinak by totiž mohli tak snadno předjímat, co Rusko udělá, jak po Krymu zabere i zbytek Ukrajiny, jak se vrhne na další bývalé země východního bloku, včetně České republiky.

Jiří Schlimbach: Podle sebe soudím tebe?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Rád bych sdělil všem na Západě i panu Zaorálkovi, že Rusové mají také jedno velmi známé a velmi pravdivé pořekadlo: "?????? ???? ?? ??????, ?????? ????? ???????". Což v českém překladu znamená přibližně toto: "Rusko není možné rozumem pochopit, Rusko musíte procítit". Nerespektování tohoto dávného moudra totiž vede k mylným závěrům, tím spíše, pokud Západ a pan Zaorálek akceptují moudro "podle sebe soudím tebe".

Podívejme se blíže na jednu z "vizí" Západu a pana Zaorálka vůči Rusku.

Oni tvrdí, že Rusko bude anektovat východní a jižní oblasti Ukrajiny, protože Rusku jde přece o suroviny a argumentace Ruska ochranou zájmů rusky hovořícího obyvatelstva je jen zástěrkou, jakou použil Hitler při obsazování Sudet.

Já tvrdím, že je to blbost, a že toto Rusko nikdy neudělá. Za prvé, surovin má svých dost, na rozdíl od Západu. Za druhé nebude anektovat území, na kterém se může vyskytovat nepřátelsky naladěné obyvatelstvo, díky kterému by bylo nutné vkládat do uklidňování situace a řízení společnosti neustále velké finanční prostředky, které Rusko může využít smysluplněji, než aby je vyhazovalo v této věci, která by ho nakonec jedině ekonomicky oslabovala a navíc by si díky tomuto nepřátelsky naladěnému obyvatelstvu posiloval vlastní pátou kolonu, do jejíhož oslabování by muselo vkládat další finanční prostředky a obrovské politické a sociální úsilí. Toto vše by ho oslabovalo a dávalo by to strategickou "výhodu" Západu. Za třetí, Ukrajina je v bankrotu, ekonomicky tuto zemi pozvednout bude vyžadovat obrovské úsilí, finanční prostředky, odbytiště, projekty. Toto Rusko může nabídnout Ukrajině ihned i bez anexe, konec konců, před pučem se tak již dělo. Proč by mělo Rusko na sebe brát povinnost ekonomické záchrany Ukrajiny, kterou rozkradli oligarchové v průběhu posledních 20 let, kteří zvysoka kašlali na ukrajinský národ? Rusko může Ukrajině pomoci, pokud ona to sama bude chtít - lidé sami musí chtít a udělat zásadní změnu ve své zemi...

Bude se tedy Rusko nějak angažovat na Ukrajině? Jistě bude. Rusko navrhlo již před více než 10 dny postup jednání se Západem a panem Zaorálkem - již jsem to prezentoval na VaVě v blogu - "Pro pana Zaorálka". Toto ale nebude Západem a panem Zaorálkem přijato, protože přijetím tohoto řešení by Západ a pan Zaorálek dokázali, že se jim situace na Ukrajině vymkla z rukou, protože oni nemají žádnou reálnou možnost donutit Pravý sektor a další ozbrojené fašistické a nacistické bojůvky, aby složily zbraně, pokud se nebudou angažovat vojska NATO. Tuto možnost nemají ani pučisté, kteří de facto jsou rukojmími Pravého sektoru a Svobody, protože obyvatelstvo ve své většině nevyslyší zcela legitimně a zákonně pučisty vyvolanou mobilizaci, protože bojovat se svými spoluobčany prostě nebudou. Slovan proti Slovanovi bojovat nebude - ne na Ukrajině a ne v Rusku. Nezapomínejme, že silová ministerstva drží v rukou Pravý sektor a Svoboda - čili fašisté a nacisté, kteří chtějí zničit jak Rusy, tak i Němce, Poláky a další národnosti na Ukrajině - z vyjádření jejich představitelů je to zcela zřejmé. Toto se týká východní a jižní části Ukrajiny.

Jak se tedy bude Rusko angažovat? Bude podporovat rusky hovořící obyvatelstvo Ukrajiny v jejich boji za svobodu, v boji proti fašismu a nacismu na Ukrajině, bude je podporovat v jejich boji za federální Ukrajinu - bez západní části, která zůstane na krku Západu. Tam také budou zahnáni fašisté a nacisté a budou si tam se svými přáteli ze Západu hospodařit. Toto je jediná smysluplná podpora Ruska v této věci, dodávat zbraně a know how rusky hovořícímu obyvatelstvu na Ukrajině, aby si ono mohlo samo vybojovat svoji svobodu zpět. Jedině taková svoboda má smysl pro život člověka. Člověk, který za svobodu musel bojovat si jí dovede vážit. Ten, kterému byla "darována", aniž by se musel nějak zasloužit, si svobody vážit nikdy nebude a je tedy nesmyslné pokládat životy ruských vojáků za svobodu těch, kdo by si ji nechtěli vybojovat sami. Rusko se do otevřené války nezapojí, pokud nebude vyprovokováno Západem.

Co se děje na Ukrajině nyní? Pučisté dodávají do Verchovnoj rady další a další stupidní návrhy zákonů, kterými vlastně dále vyostřují situaci a nedávají neukrajinským národnostem na Ukrajině jinou možnost, než se silou vzepřít "vládě" a bránit svoje svobody. Na východě a jihu Ukrajiny vzniká domobrana, občané chtějí bránit svoje města, svoje životy. Západ a pan Zaorálek stále podporuje pučisty, odvolávaje se na ukrajinskou Ústavu (když se jim to hodí), i když pan Zaorálek ve Sněmovně plamenně hovořil o tom, jak on také nebyl v souladu s ústavou zvolen do Federálního shromáždění - zapomněl, že v době revoluce ústava neplatí - stejně jako na Ukrajině, kde byl proveden fašistický puč a nic se od té doby neděje v souladu s ukrajinskou Ústavou, ač by její platnost jako argument Západ i pan Zaorálek potřeboval. Situace se stále více a více vyostřuje.

Souběžně s výše uvedeným bylo vyvezeno zlato a poklady Ukrajiny tajně do USA, Jaceňuk podepsal první část asociační dohody s EU. Chápete??? (Oblíbená slova pana Zaorálka). EU podepsala s fašistickým pučistou asociační dohodu, která se projeví v totálním ekonomickém a sociálním úpadku Ukrajiny a jejich obyvatel. Proč?

Protože Západ je ekonomicky i ideově, zcela trop. Potřebuje další odbytiště, aby dokázal ještě pár roků udržet určitý standard občanů ve "staré EU" a to lze pouze na úkor jižních částí EU a nově přijatých členů nebo smluvně zavázaných zemí. Opakuje se situace roku 1989. Západ potřeboval odbytiště, potřeboval zruinovat průmysl a soběstačnost dalších zemí, kam se rozšířil, aby se ještě chvíli nadechl a udržel, než dojde zase do bodu "trop". Jsme tam zase a nikdy to ve stávajícím finančním a ekonomickém systému nebude lepší.

Západ a pan Zaorálek stále matou veřejnost prohlášeními, že vše vyřeší na Ukrajině nová vláda vzešlá z květnových svobodných voleb. Tak nějak předpokládají, že ke svobodným volbám dovede zemi fašistická pučistická vláda. O.K. Pohádky mám rád, tak dejme tomu. Z diskuzí na netu je evidentní, že si lidé neuvědomují, že se v květnu žádné svobodné volby do parlamentu konat nebudou, nýbrž, že se jedná o volbu prezidenta, který potom bude jmenovat novou vládu. Parlament má pod svými samopaly v držení Pravý sektor. Tak to zatím je a tak to bude i do voleb i při volbách. myslím, že výsledek voleb se dá zcela jednoznačně předvídat. Již se objevily i informace, že se tyto volby posunou na podzim.

Hysterie proti Rusku ze strany Západu a pana Zaorálka neutichá, ale narůstá, ideologie podle sebe soudím tebe" jede naplno. Čím více se zde křičí a plive na Rusko, tím více je třeba dívat se, co se pod touto rouškou děje. Od čeho je třeba odvést pozornost?

Myslím, že občanům Ukrajiny se to vůbec nebude líbit, až na to přijdou. Myslím, že se to vůbec nebude líbit ani našim občanům, až jim to dojde. Zcela určitě se to nebude líbit ani ČSSD, až jí to občané spočítají a zcela jistě se to nebude líbit ani kavárenským intelektuálům pravdy a lásky změněné na lež a nenávist, až jim to náš národ začne počítat...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…