Jiří Šulc: Trestní stíhání stojí na vodě, pro doložky jsem nehlasoval

17.03.2014 17:37

Dnes jsem podal stížnost proti zahájení trestního stíhání a jsem nucen se touto tiskovou zprávou ohradit i proti jednostranné interpretaci mého případu v některých médiích. Pravomoci úřední osoby jsem nezneužil a neporušil jsem ani své povinnosti při správě cizího majetku.

Jiří Šulc: Trestní stíhání stojí na vodě, pro doložky jsem nehlasoval
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Co se týká uzavření tzv. konkurenčních doložek pro dva bývalé ředitele dotačního úřadu Severozápad, tak Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad si sám odhlasoval postup.  Upozorňuji na fakt, že při hlasování o odvolání resp. uzavření konkurenční doložky pro Petra Kušnierze jsem se osobně zdržel hlasování a pro usnesení nehlasoval. Doložku pro něj jsem ani nikdy nepodepsal. Dále jsem v té věci nejednal, neboť byla v kompetenci jiných osob. Později, v případě konkurenční doložky Pavla Markvarta, se pak logicky postupovalo dle stejného vzoru s tím, že Výbor RRRSS zařadil věc plně do kompetence ředitele Úřadu a já jsem se  problematikou již nezabýval. Nejpodstatnější je však skutečnost, že o výplatě bylo rozhodováno v době, když už jsem již rok nebyl předsedou regionální rady.

Zároveň se ohrazuji proti tvrzení policie, že uzavření zmíněných konkurenčních doložek bylo v rozporu s platnou právní úpravou. Zákon totiž výslovně nezakazuje u úředníků regionální rady uzavřít konkurenční doložku, mají jiné právní postavení. Norma hovoří pouze o tom, že jednotlivá ustanovení budou na úředníky regionální rady aplikována obdobně a jde tedy přinejmenším o sporný právní výklad, který nemůže být chápán jako vědomé porušování zákona z mé strany. Dovoluji si zároveň připomenout princip presumpce neviny a prosím média, aby se zdržela záměrného poškozování mého jména.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

15:57 Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

Vysokoenergetické protony ze sluneční skvrny větší než tucet Zeměkoulí vypnuly družice Starlink nad …