Jiří Vyvadil: Havlistické klubko zmijí se má čile k světu. Že USA chtějí Zemana svrhnout, chápe každé malé dítě

06.04.2015 16:26

USA, jsou mezi národy světa (nehovořím o politicích) brány podle výzkumu mezinárodních agentur spolu s Izraelem a Severní Koreou za největší ohrožení světového míru. Že jejich hlavním prostředkem je vyvolávání začasté nelegitimních válek jsoucích v rozporu s mezinárodním právem. Že převraty a puče patří k přirozené výbavě jejich „diplomatické aktivity“, ví snad každé dítě.

Jiří Vyvadil: Havlistické klubko zmijí se má čile k světu. Že USA chtějí Zemana svrhnout, chápe každé malé dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nemusíme chodit daleko. Zorganizování násilného puče před rokem v Kyjevě a svržení demokraticky zvoleného prezidenta se dělo za přítomnosti kamer. Kerry, Biden, Obama, Nullitová atd. doslova pokáleli hlavní zásadu mezinárodního práva, zásadu nevměšování a není pochyb, že kdyby Rusko nezorganizovalo doslova v posledních minutách útěk prezidenta Janukoviče, byl by jen další obětí majdanu.

Majdan se zdánlivě Američanům vydařil. Ale fakt jen zdánlivě. Je to něco podobného jako válka v Iráku, Afganistánu, útok na Libyi apod. Všechny tyto akce se v konečném důsledku obrátily ve zmar, rozval států a nárůst extremistických sil. Nejinak je tomu i na Ukrajině a je už jen otázkou času, kdy noví majdanisté vedeni možná týmž Pravým sektorem, ovšem mnohem zocelenějším a nebezpečnějším svrhnou duo Porošenko – Jaceňuk.

Podobný pokus o barevnou revoluci uspořádali USA nedávno v Maďarsku, kdy silný premiér Viktor Orbán byl jako kritik liberální demokracie a stoupenec přátelských vztahů s Ruskem Obamovou reprezentací zatracen jako nehodný, byla odstraněna jeho bysta v Kongresu a na uvolněné místo šoupli v přítomnosti radostí se tetelícího Buhuslava Sobotky bystu Václava Havla. Bouřlivé demonstrace proti zdanění internetu, který Orbán chtěl zavést v zájmu co nejrychlejšího se vymanění z područí Mezinárodního měnového fondu, vyhnal do ulici tisíce. Maďarů, kteří s transparenty i v angličtině, aby se to na CNN lépe četlo, volali po oddanosti k USA.

Samozřejmě Maďarsko není Ukrajina, většina jejich Maďarů už z naivního přimknutí národa k Západu vystřízlivěla a Orbán také není ořezávátko. Puč se nekonal.
Na české politické scéně rozjeli Američané akci velmi sofistikovanou. Dokud za nimi stály jen pravicové strany minulosti, které se zřejmě zcela zdiskreditovali, tj. TOP 09 a ODS, neměly proamerické snahy příliš velkou naději na úspěch, a to i tehdy, kdy prakticky stejným tónem hovoří KDU-ČSL, která se dostala do vlády díky zradě Bohuslava Sobotky a jeho rezignaci na zrušení církevních restitucí. Jako cíl amerického útoku byl logicky vybrán Miloš Zeman, který uprostřed nepochopitelného protiruského třeštění Západu stále např. nevidí důvod, proč by nejel na oslavy Den vítězství do Moskvy.

To, že jsou idioty všichni západní státníci, ještě neznamená, proč nezbytně musí být idiotem i náš prezident.

První velká protizemanovská intifáda byla zahájena kolem listopadu minulého roku, kdy nastalo masivní vzývání havlistického proamerického lidskoprávního modelu ve stylu: „Nenecháme si vzít výdobytky listopadu 1989“ či „Prozápadní směřování nám nikdo rozvracet nebude.“

Na rozdíl od Maďarska, kde je pozice premiéra nenapadnutelná, nastává ovšem u nás nebezpečná situace v tom, že se do čela snah o proamerický nekritický příklon se postavil sám premiér Bohuslav Sobotka, který se rozhodl na Zemana pěkně zhusta útočit. Přidá-li se k tomu ještě pár magorů z řad ANO: Stropnický a snad největší supermagor české politické scény Zlatuška, pak už je situace vážná.

Proamerická havlistická aliance ČSSD,TOP 09,ODS, KDU-ČSL a části ANO rozhodně může nastartovat procesy, aby se z České republiky, která stále ještě zastávala relativně vyváženou zahraniční politiku,  stal vazal Západu a USA zvlášť.

Zatímco v Maďarsku si po jedovaté slině McCaina na Orbána, musel americký velvyslanec v Budapešti naklusat na kobereček, u nás si česká vláda si mne radostí ruce, jak Shapiro dává Zemanovi kapky.

Co také čekat od dua Sobotka – Zaorálek? Oba dva kdysi Zemana zradili, a v závětří čekají, jaké další kroky americká strana podnikne proti českému prezidentovi.
Nemyslím si, že vysloveně musíme panikařit. Pokud bude Zeman zdráv, jistě se s problémy vypořádá.

Ale měli bychom vědět že havlistické klubko zmijí se má čile k světu, že útoky nejen Schapira, ale USA jako celku proti českému prezidentovi budou sílit. A musíme se na to připravit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …