Jiří Vyvadil: Humanitární konvoj nebo invaze? Obé by bylo v pořádku

23.08.2014 13:56

Něco takového fakt svět nezažil. Stát, který chce být přijat to tzv. demokratické rodiny Západu činí něco, co by nikde jinde na Západě nemohlo projít, systematicky bombarduje města velikosti Prahy či Brna a vraždí jejich obyvatelstvo. To vše jednak s odkazem na své sadistické a fašistické kořeny svého národního hrdiny Bandery a jednak - a to už je fakt na zvracení - s plnou podporou EU,NATO a USA.

Jiří Vyvadil: Humanitární konvoj nebo invaze? Obé by bylo v pořádku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Přitom je to země, která měla naprosto stejné startovní podmínky v roce 1990 jako například malé Československo, ale dovedla nechat propadnout výkonnost své ekonomiky a životní úroveň svých obyvatel takovým způsobem, že dnes představuje druhou největší a zároveň nejrozvrácenější zemi evropského kontinentu.

Když neví kudy kam, pořádá násilné převraty : tu v podobě oranžové revoluce, tu pučem radikálních revolucionářů. A jejich součástí je natahování rukou tu ve vztahu k Rusku, tu k Západu...

Její politici se chovají naprosto nepříčetně.  Zpřetrvávají všechny myslitelné vazby ke svému  sousedu, kterým je jedinou samostatnou velmocí tohoto kontinentu, tj. Rusku a uprostřed stavu faktického bankrotu a sociálního kolapsu mu ještě vyhlašují sankce.

A aby toho bylo více: ač sami nejsou schopni jakkolik pomoci těm obyvatelům, jejichž domovy, školy a nemocnice zničili, odmítají připustit, že jiná země jejich obyvatelům je schopna pomoci...

Jejich politici si namlouvali, že si mohou dovolit cokoliv a že Západ je vždy podpoří...

Nepochopili, že nikdo na světě, bez jejich poctivé práce, nemá na to, aby tak mohutnou zemi finančně uzdravil.

A nechápou ani dnes, že představují  sice původně zajímavou, ale dnes  víceméně slabou  kartu, kterou Západ chtěl hrát v geopolitickém sporu proti měnícím se novém uspořádání silových hráčů proti nově se ustavující velmoci.

Asi je zmátly ty sankce, které Západ ochotně vyhlásil proti jejich sousedovi, ale nepochopili, že vše je dočasné a změněná situace zcela mění potřebu spojenectví.

Údajně nejvýznamnější země světa : USA, která je podporovala, náhle zjistila, jak je trapně slabá a jak se jako bumerang vrací následky jejich neuvážených činů v zemích, kde vedla války. A navíc je až fatálně závislá na náladách...             

Veřejné mínění má otřesné důledky : Jedna veřejná poprava jejich občana , tak jako často v minulosti zemí zcela otřásla.

Cíl je změněn : Největším bezpečím pro USA se stává Islámský stát, který se rozlézá v místech, kde tato „velmoc“ teroristy porazila. Ale nejrn to : Nebyly by to USA, které přirozeně ještě v nedávné minulosti, tal jako kdysi např. Taliban tyto teroristy masivně vojensky i finančně podporovali. Tehdy ovšem nikoliv jako teroristy, ale jako bojovníky za svobodu a demokracii.

Šílené...

Normálně myslící lidé tento vývoj od počátku ukrajinského převratu spojeného s majdanem očekávali, jakmile vypukl tzv. Majdan. A  opakovaně po mnoho měsíců upozorňovali, že soustředění Západu na nesmyslný spor o tom, zda jedna země podepíše, či nepodepíše jakousi dohodu( mimochodem dodnes neratifikovanou), přirozeně využijí ti, kteří se na ofenzivu i díky fatálním chybám Západu už připravují.

Je samozřejmě správné, že Rusku došla trpělivost a vyslalo konvoj zbídačeným obyvatelům jihovýchodu Ukrajiny.

A pokud by to byla invaze, pak je to také správně.

Ten náš zatracený Západ totiž bude potřebovat silnou politickou a hlavně vojenskou pomoc proti organizované síle snad nejničivějších a nejodhodlanějších protivníků ve své historii.

A nejsemknutější zemí světa je prostě Rusko.

PS. Znáte – ale vážně jinou?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty