Jiří Vyvadil: Kopne Babiš Zemana do prdele? Téměř určitě…

19.12.2016 14:00

„Nikdy bych nevěřil, že může vzniknout tak bizarní tandem Zeman - Babiš,“ glosuje Topolánek sbližování dvou z nejsilnějších aktérů na současné politické scéně v knize, kterou vydalo nakladatelství Euromedia….

Jiří Vyvadil: Kopne Babiš Zemana do prdele? Téměř určitě…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Andreje jsem si vážil pro jeho pracovitost, cílevědomost a tah na branku. Jejich pragmatické spojení je neúspěšným genetickým experimentem. Nepojmenoval jsem totiž jejich negativa. Spojením se znásobila. Nevím, kdo koho využívá, ale Andrej je v tom fakt dobrý. Použít, zahodit. Milošku, dej si bacha!“ varuje Topolánek Miloše Zemana.

Miloš Zeman, jak známo, nyní podal veto proti zákonu, který měl omezovat mimo jiné  aktivity Andreje Babiše, ale i tisíců dalších.

Nepochopil jsem to. Tento zákon z pera zejména poslance a dnes ministra Chvojky získal Andreji Babišovi takový politický úspěch, že v posledním půl roce trvale kraluje v hitparádách volebních preferencích a často s 12 procentním odstupem nad ČSSD, která tento zákon vyvolala.

V jistém smyslu to byl pro Babiše dar z nebes. Lidé vždycky stojí za tím, proti kterému se všichni spojí. A ČSSD v tomto ohledu se chovala jako kamikadze.

Na druhé straně věcně a snad ani právně proti tomu zákonu nelze nic namítat. Naopak, má- li postihovat neomezený počet funkcionářů a zastupitelů, je to jen správné a morální…

Co je lehce potupné pro Miloše Zemana, že se nechal zapojit do této hry…

Měl s nonšalancí velmože tuto hru ignorovat.

Dokud bude mít podporu kolem 55%, tak jej Babiš bude podporovat. Ale zase ne tak moc…

Ale zároveň si fakt dovedu představit, že jako dravý podnikatel vyšle proti Zemanovi Stropnického, v situaci, kdy dospěje k názoru, že by Zeman mohl být poražen.

Nikdo snad v této zemi neumí umí řinčet zbraněmi proti Rusku a dramaticky vykřikovat, že musíme prozápadní orientaci udržet stůj, co stůj jako ministr obrany Stropnický. I Poláci podávají horší herecký výkon, a to je co říci…

Že je to dnes již jen klaunovský obrat, který přirozeně Stropnický, bývalý člen KSČ, aktivní mladý důstojník v jakémsi sovětském štábu ve filmu Osvobození Moskvy, kde zřejmě získal ostruhy pro dnešního ministra obrany členského státu NATO,  je jasné a zároveň to nikomu nevadí.

Ale nejde jen o herecký výkon…

Dnes Západ, to je Trump a Trump to je spolupráce s Putinem.

Je samozřejmě věcí prezidenta Zemana, co a jak chce dělat. Když ho baví bojovat za Babiše, je to jeho problém.

Ale nic naplat: V tomto ohledu bych plně souhlasil se svým bývalým a v zásadě v té době velmi férovým kolegou ze Senátu Mirkem Topolánkem: „Použít, zahodit. Milošku, dej si bacha!“ varoval Topolánek Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …