Jiří Vyvadil: Lubomír Štrougal na příští státní vyznamenání? Bez ironie skvělý nápad

29.10.2015 15:50

Dva pravicově bigotní a neschopní předáci ODS a TOP 09, jejichž strany přivedly tuto zemi na šest let do deprese, se zase rozjeli. Miroslav Kalousek mluví o orgiích bolševické nestoudnosti, předseda ODS Petr Fiala o malé říjnové socialistické demontáži Listopadu 1989 při ocenění bývalého ministra zemědělství za předlistopadových vlád Miroslava Tomana včera na Pražském Hradě. A sarkasticky dodávají, že to už by příště mohl být oceněn Lubomír Štrougal.

Jiří Vyvadil: Lubomír Štrougal na příští státní vyznamenání? Bez ironie skvělý nápad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Zcela na rovinu, Lubomíru Štrougalovi tito šašci nasahají ani po kolena. Kdybych měl za sebe říci, kde je neschopnějším předsedou vlád, jaké jsem poznal přímo či zprostředkovaně za svého života, pak nepochybně by Lubomír Štrougal patřil mezi přední trojku.

Byl limitován zřízením, ve kterém byl premiérem a tlaky i z Moskvy i idioty typu Bilaka a spol.

Jestliže tito desperáti, představitelé dvou stran, které i uprostřed dalšího volebního období stále skomírají na trapných 7-9 %, zatímco vládní strany by spolehlivě dosáhly ústavní většinu, tak jediné, co by jim slušelo je sypat si popel na hlavu a mlčet.

Že Miloš Zeman ocenil zrovna Miroslava Tomana je fakt asi dáno jen tím, že mu financoval volební kampaň. Nikdy to nebylo žádné myšlenkové eso ani před rokem 1989, ani nyní. A kromě něho, pro většinu lidí jistě nic neznamenal.

Štrougal, to by bylo něco jiného. Štrougal přesahoval o několik stupňů nejen úroveň tehdejších svých stranických kolegů, ale nepochybně by přesáhnul i současné šášuly v politice, kteří jsou vesměs trapní.

Před 10 – 15 lety jsem jej navštívil a rozmlouvali jsme několik dlouhých hodin o politice i o tom, proč musel jednat tak, jak jednal.
Nesmírně chytrý chlap s globálním viděním. V té době, byla ČSSD ještě v opozici a ODS na koni a on už snoval plány na velkou koalici, které by zemi posunula dramaticky rychleji dál.

Miroslav Kalousek a Zdeněk Fiala za celé dva roky nepřinesly jediný konstruktivní nápad. Jen otravují, obstruují a Kalousek navíc uráží uprostřed alkoholové opice.

Návrh na ocenění posledního žijícího premiéra ČSSR je návrhem skvělým.

Je to fakt jediná chytrá myšlenka, kterou vyprodukovali.  

Měli by se jí držet.       

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…