Jiří Vyvadil: Miloš Zeman je proizraelský jestřáb...Snad to přežijeme

01.03.2015 7:32

Vždycky jsem věděl, že to přijde, jen jsem doufal, že to nebude tak silné. Před lednovou akcí k výročí osvobození Osvětimi, které se konalo pro mě nepochopitelně také v Praze, Miloš Zeman přiznal, že je Žid. Přivítal jsem toto sdělení, protože se zčásti daly následně vysvětlit a omluvit jeho fanatické názory, které zpravidla v Izraeli samotném a pak v USA, což je izraelská depandance, zastávají ti nejtvrdší z nejtvrdších.

Jiří Vyvadil: Miloš Zeman je proizraelský jestřáb...Snad to přežijeme
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Svět není nikdy černobílý. Jestliže na jedné straně všichni víme že islamismus je velkým nebezpečím pro svět, tak není zároveň pochyb o tom, že obrovským dalším impulsem jeho rozvoje byly války vedené USA a jejich spojenci v Iráku a Afganistánu, tedy války, které Zeman jednoznčnačně podporoval.

Tento názor je obecně přijímán. Vyplývá např. z analýzy  britského Královského ústavu pro obranná studia (RUSI), podle kterého byly války v Iráku a Afghánistánu strategickým omylem, který jen britské daňové poplatníky přišel na více než 29 miliard liber (skoro bilión korun). Invaze a následná okupace Iráku podle studie napomohly k šíření terorismu, přivodily smrt nejméně 100 000 Iráčanům a přiměly na dva milióny uprchlíků k odchodu ze země....A jak se dále uvádí radikální džihádistické organizace působící na irácko-syrské hranici představují novou teroristickou hrozbu pro Spojené království a jeho spojence, která by nemusela existovat, rozhodně ne v této podobě, kdyby Saddám zůstal u moci.

Jak známo, Miloš Zeman má promluvit na shromáždění nejmocnější prožidovské  lobystické organizace v USA a možná na světě – AIPAC, což je  Americko-izraelský výbor pro veřejné záležitosti.

Těší se, že se setká s izraelským premiérem Netanjahuem, který chce v USA vyvolat konflikt s prezidentem a na pozvání republikánské části Kongresu přednést zřejmě velmi radikální protiiránský a protiobamovský  projev.

Netanjahu je oblíbencem Miloše Zemana. Konec konců Zeman sám svého času chtěl na Irán úročit raketami, Palestince bez dalšího pokládá za teroristy a jeho koncepce celosvětové války proti islámskému státu je přesně to, co dělali Američané v Iráku a podporovali v Sýrii či Libyii či Afganistánu...

Nejde mi samozřejmě o to, jestli se rozlobí či nerozlobí Obama...

Čím více budeme pro Obamu lhostejnější,tím lépe. Jen ať jsou USA na svém dvorku...

Jde o to, že nevím, zda český prezident má mít jako možná jedinou prioritu podporu Izraele a boj za jeho zájmy.

I v této otázce je rozpor mezi našimi politiky, kteří houfně Izrael a zcela nekriticky podporují a naladěním obyvatelstva, u něhož Izrael spadá kamsi na dno obliby.

Ale nejen to. V samotné Izraeli je Netanjahu chápán jako extrémně kontraverzní politik. Blíží se volby a není jasné, která strana mince převáží. Pokud zvítězí Strana práce a je to dle odhadů  tak půl na půl, ukáže se podpora Natanjahuovi v tomto momentě jako naprosto nedomyšlená.

Nedělám si iluze, že tato myšlenky nějak ještě k prezidentovi dolétnou.

Kdyby alespoň byla naděje, že se bude krotit a nebudou to zase výkřiky...

To ovšem je naprosto nepravděpodobné.

Bude to jen další radikální výstřel z Aurory.

No, zvolili jsme si ho, tak to musíme ještě nějaký čas vydržet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …