Jiří Vyvadil: Nechceme chvilky, podporujeme stíhaného premiéra…

06.12.2019 16:15

Včera se mě někdo ptal, že jsem jeden z mála, kdo znovu nezareagoval na emoce kolem obnoveného stíhání Andreje Babiše a opět uniklý formát auditu EK.

Jiří Vyvadil: Nechceme chvilky, podporujeme stíhaného premiéra…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Fakt jsem nevěděl, co už mám odpovědět. Trestní stíhání premiéra stejně jako audit se poflakuje v mediálně politickém prostoru už několik let. Ta malá část, tj. opozice, chvilkaři – havlisté tím otravují a hysterčí už asi dva roky. Kolik už jenom bylo hlasování o důvěře vlády a kolik demonstrací. A výsledek je stále jeden a tentýž : ANO má setrvale dominantní podporu voličů kolem 30% +-1%. A ta nejvíce křičící opozice spíše klesá…

Každý ví, že trestní stíhání s vysokou pravděpodobností svého času organizoval bývalý ministr vnitra Milan Chovanec, alespoň svého času kudy chodil, tudy budil takový dojem. A mimochodem i trestní stíhání redaktora Přibyla, který měl toto tvrzení uvádět a byl za to stíhán, bylo tuším minulý týden zastaveno… Dobré co?

Totéž se týká auditu ohledně dotací pro firmy Andreje Babiše. Přece nejsme padlí na hlavu a jistě si vzpomínáme, jak Piráti, osobně Bartoš, či lidovec Zdechovský dolézali do Bruselu a osobně intervenovali, aby tehdejší eurokomisař Oettinger přitumloval a co nejvíce Babiše potopil.

Není odpudivějších politiků než tato udavačská spodina. Jsou něco jako Biĺak, který odesílal zvacví dopis. 

Takže asi tak.

Chvilkaři zase zaplní na několik dnů naše náměstí, nejdříve tedy Václavské, budou vyřvávat hesla o demisi, ale na rozdíl od Francie, kde Francouzi mají všeobecně Emanuela Macrona plné zuby, u nás opět za nimi bude stát jen ta rozmazlená havlistická menšina, tedy cca 30-35% voličů.

Na ulicích a náměstích je jich hodně a budí dojem síly. Ve skutečnosti, jsou to desperáti.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…