Jiří Vyvadil: Neprojdou

31.05.2019 17:32

S velkým zadostiučiněním srovnávám články z dubna 2014, které se vysmívají a jistě pro ten okamžik oprávněně mým naivním snahám zabránit průjezdu amerického konvoje směr Východ přes naše území a srovnávám je se čtením dnešního tisku…

Jiří Vyvadil: Neprojdou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Doba se nádherně změnila. Tehdy předseda vlády Bohuslav Sobotka pomyslně chlebem a solí vítal udatná americká vojska a přirozeně k tomu přicmrndávali různí Schwarzenbergové apod.

Dnes předseda vlády Andrej Babiš zuří nad tím bordelem, který Američané a jejich místní poskokové v podobě ministerstva obrany a dalších útvarů způsobili našim řidičům v podobě mnohahodinových časových skluzů při přepravě po dálnici D1. A titulní stránky nejčtenějších deníků jeho rozhořčení palcovými titulky uveřejňují.

Mnohé se změnilo. Hysterčit, že Američané tady projíždějí už nikoho nebaví. Ale člověka blaží, že minimálně v oné technické podobě se může spolehnout na premiéra, který se správně na ten „ totálně zvoraný přesun“ pěkně „nasral“

Někdo tehdy založil facebookovou skupinu „NEPROJDOU“ a samozřejmě se tím měla na mysli vojska Američanů.

Téměř bych řekl, že se čtyřletým odstupem se toho mnoho podařilo.

A dokonce bych řekl, že až příště zase budou chtít Amíci trádovat po naší zemi, a mimochodem, Trump rozhodně není Obama a NATO pokládá za přežitek studené války, s čímž plně souhlasím, raději to vezmou v noci, potajmu a po železnici.

Už víme, že ani americký prezident není svobodný.

I proto už člověk není ani tak nabroušený jako před lety…

A to je skvělá zpráva.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…