Jiří Vyvadil: Objednávejte svěrací kazajky…Blázni vyšilují…

29.07.2014 10:26

Tomáš Halík, Tomáš Sedláček, Jefim Fištejn, Václav Marhoul a samozřejmě jednička mezi nimi Jaromír Štětina u nás, premiér Cameron, pobaltští státníci, jejichž jména se ani nemíním zapamatovat, vytrollovaný vicekancléř SRN, Sigmar Gabriel, MacCain a spol, kanadský premiér, jehož jméno také neznám (ale není pro to ani důvod), šéfredaktoři významných evropských a amerických deníků a samozřejmě Poláci od prava do leva se předhánějí v líčení hrůz z Ukrajiny.

Jiří Vyvadil: Objednávejte svěrací kazajky…Blázni vyšilují…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Putin už není jenom Hitlerem, ale i Stalinem a jeho země, ač je pravidelně volen s obrovskou podporou, je největším koncentračním táborem světa. Zlatý a humánní Hitler. Aneb jak říká brach Jefim Fištejn, čeká nás středověk…

Miluji tyhle hlášky… a směji se jim a myslím si, že se jim směje značná část té normální veřejnosti ve světě. Ať blázni povídají, ať přehánějí.

Každý přece ví, že hysterie, která nyní vypuká je dána tím, že Západu, který vložil do geopolitického střetu s Ruskem tolik financí i politického kapitálu hoří cosi pod nohama.

Všichni rozumní to neustále opakují. Ukrajina, která v roce 1990 měla srovnatelný hospodářský výkon jako Polsko je nyní na 30 %. Co s takovou zemí, která naprosto prošustrovala vše, co se dalo a která sama o sobě a bez vnějšího zavinění  je a bude v kolapsu. Za to nemůže Rusko, za to mohou Ukrajinci, kteří si vášnivě volily své vůdce.

Problém všech těchto bláznů, kteří životně nenávidí Rusko je v tom, že jsou ochotni odpustit odpůrcům Ruska cokoliv a hlavně nevidět. Že Saakashvilli žvýkající kravatu v přímém přenosu a podporovaný přirozeně naším Havlem naprosto nesmyslně vyvolal válku a že ač vydávaný za demokrata jej Gruzínci sami ke konci mále vynesli v zubech jako totalitního diktátora, nikdo nevidí. Že obdivoval Stalina, každý ignoruje. Že podobný blázen na Ukrajině Jaceňuk za půl roku dovršil zkázu, přeťal všechny nezbytné vazby s Ruskem a trvale zdraví i Parlamentu jako Adolf Hitler ležérním půl zdvižením ruky také nikdo nevidí. Je to hysterický člověk, který rozpoutal naprosto nenávistnou, ale hlavně iracionální protiruskou kampaň.

Ať si Západ zavede sankce, ať si evropské „elity“ piští jak chtějí, ať tam tedy pustí Američané i vojska.

Západ a nezpůsobilá Ukrajina jsou si zřejmě souzeni. Ukrajině tím nikdo nepomůže a Západ bude stále více v úzkých. Už dávno prohrál a teď jen prohru zvětšuje…

Ukrajině, milí západní političtí braši pomoci není. Čím více budete eskalovat napětí, tím bude hůře.

Jedinou nevýhodou je, že to odneseme i my, kteří kategoricky s touto politikou nesouhlasí.

Jo vybrali jsme si idiotskou vládu, nebo alespoň její část.

Objednejme svěrací kazajky a pěkně je na ně navlékněme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …