Jiří Vyvadil: Porošenko je stejný zločinec jako Jaceňuk, pane prezidente, jen není tak nepříčetný

04.05.2015 9:14

Ve včerejším živém rozhovoru pro deník Blesk, Miloš Zeman prohlásil, že bude- li mít příležitost pochválí Vladimíru Putinovi prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka, že odvolal oligarchu Kolomojského z postu gubernátora Dněpropetrovské oblasti a že nechal obklíčit prapor Azov, který patří neonacistům. No zde nejde o nic jiného než o klasický typický boj dvou mocných oligarchů, kdo z koho. A že by Porošenko, který sloužil Juščenkovi, Timošenkové i Janukovičovi, aby každého následně zradil, byl čímsi morálním je k smíchu. Je to stejně nenasytný oligarcha jako Kolomojský. Jeden je za 18, druhý bez dvou za 20.

Jiří Vyvadil: Porošenko je stejný zločinec jako Jaceňuk, pane prezidente, jen není tak nepříčetný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Horší je něco jiného:

Porošenko, stejně jako Jaceňuk se staví za to, že  celá současná politická reprezentace Ukrajiny dokonce zákonem prohlašuje, že Ukrajinská povstalecká armáda, tj armáda brutálního ukrajinského fašismu, má výsadní postavení v životě země.  Základní ideologií Ukrajiny se tak stává vypjatý, často genocidní nacionalismus opřený o fašistické hodnoty a historii. Samozřejmě rozdíl je přece jenom v tom, že cokoliv Jaceňuk řekně svědčí o nepříčetnosti a je ostudou západních státníků, že s ním vůbec jednají.

Ale nejen to, oba tyto pánové tyto pánové vedli krvavé boje proti   proti civilnímu obyvatelstvu na východě Ukrajiny a jistě přijde čas, kdy se nad nimi vznese otázka trestní odpovědnosti a budou povoláni před Mezinárodní soud v Haagu, či je bude soudit, podobně jako nyní v Gruzii bývalého prezidenta Saakashvilliho, mimochodem  hlavního poradce prezidenta Porošenka, místní soud.

Že i obyvatelé Ukrajiny často jako jako hlavního viníka zločinů vidí právě Porošenka svědčí, že v minulých dnech  v souvislosti s brutálním vyvražděním a upálením odpůrců kyjevské moci v Domě odborových svazů před rokem, i s rizikem persekuce uspořádali "laserovou show".

Na budově krajské správy v Oděse se objevila laserová projekce s obrovskými nápisy "Porošenko je vrah!" a "Fašismus neprojde!"

Nechci Vám radit, pane prezidente, ale kdykoliv se  dívám, jak nynější západní státníci potřásají rukama Porošenkovi a Jaceňukovi, připomínám si,  s jakou pompou kdysi vítali a potřásali  si rukou kupř. s Kadáfím a potom jej nechali utratit jako psa. Takhle to dopadne i s oběma muži. I s tím, kterého z důvodů zcela neznámých chválíte.

Ukrajina je rozvrácená země a její rozvrácenost, zejména vinou jejich vůdců Porošenka a Jaceňuka se každým dnem zhoršuje.  Vinu přirozeně nese např. i Evropský unie, neboť jak říká můj celoživotní vzor - bývalý kancléř Německa Helmut Schmidt, jen idiota mohlo napadnout chtít začlenit Ukrajinu a Gruzii do Evropy. Ty do ní na rozdíl od Ruska rozhodně nepatří...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…