Jiří Vyvadil: Proč NATO kdysi ano a dnes rozhodně ne

23.03.2015 16:26

Vše je ve vývoji. Svého času jsem nepochybně při pohledu na totálně rozvrácenou Jelcinovskou říši, o které se říkalo, že si důstojníci prodávají jaderné zbraně za pár lahví vodky a kdy díky liberálním ekonomům např. Rusy dnes nenáviděného a pravda také zavražděného bývalého místopředsedu vlády Němcova byla země v horším stavu než je dnes Ukrajina. Celá ta oblast bývalého Sovětského svazu budila pocit strachu z chaosu a rozvrácenosti a mě z ní mrazilo.

Jiří Vyvadil: Proč NATO kdysi ano a dnes rozhodně ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Co je asi také podstatné, že v okamžiku hlasování NATO ještě neučinilo žádné ze zvěrstev které následovaly.

Kdyby se hlasovalo po 14 dnech, tak bych už hlas této organizaci dát nemohl. Nastalo nejodpudivější bombardování Srbska.

Vše je ve vývoji.

Od bombardování Srbska, vrší Západ v čele USA jedno zvěstvo za druhým:

Vylhaná, nelegální válka v Iráku, která nejen že rozvrátila región, ale přinesla i mohutné rozmach islámského státu, jehož chapadla se k nám blíží.

Tomu napomohla podpora dřihádistů ve válce proti Sadámu Hussajnovi, či rozvrácení Libye.

Majdan jako organizovaný geopolitický střet mezi Západem a Ruskem zhoršil bezpečnostní situaci na celém světě, ale zejména v Evropě na neúnosnou míru.

Zatímco USA a jejich nevynechají rok, aby nepřiblížili celosvětový konflikt, Rusko a stále více ve spojení s Čínou půdobí jako stabilizující prvek.

Názory jsou přirozeně od toho, aby se lišily.

V době hlasování o smlouvě s NATO kupodivu NATO sehrávalo ještě relativně stabilizující úlohu. Už 14 dní po schválení začalo pouť destrukce.

A proto dnes platí jediné : Tak jako ve Francii, v Řecku a možná i začas ve Španělsku roste odpor vůči NATO, poroste i u nás.

NATO svět ohrožuje a my z toho musíme vyvodit závěry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.