Jiří Vyvadil: Šafr je fakt magor. Co věta, to perla...

27.10.2014 14:45

Naše Koloděje si mohou dovolit ten přepych, že o několik ulic dál bydlí protiklausovský, protivyvadilovský a protiruský fóbista jménem Pavel Šafr, který snad ani nežije ničím jiným než se z 80% života věnovat boji proti Klausovi, Vyvadilovi či 5 koloně Vladimíra Vladimíroviče Putina a o několik ulic dál já jako jeden z terčů jeho nápadů.

Jiří Vyvadil: Šafr je fakt magor. Co věta, to perla...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Sem tam se potkáme a já se na toho pána usmívám.

Na nemocné lidi musí být člověk laskavý. A Pavel Šafr nepochybně  nemocným člověkem je.

Jeho výkřik po volbách na Ukrajině : Zhroutil se vám svět, komunisté, klausovci, vyvadilovci... Žádné vítězství fašistů. Tím totálně zkrachovala celá ideologie Putinovy páté kolony vedené koalicí absurdních Klausovců, Vyvadilovců a komunistů, ukazuje závažnost jeho stavu.

No já,  na blogu idnes, aby se spíš neřeklo a  aniž bych tušil, že tento výplod páně Šafra spatřil  světlo světa jsem napsal svou naprosto neutrální úvahu pod příznačným názvem: Nuda na Ukrajině...

„Ne rozhodně nechci za každou cenu zlehčovat, ale tyto volby na Ukrajině jsem prostě nesledoval. Jejich výsledek byl totiž z objektivních důvodů předem znám. Jestliže se nehlasovalo logicky na Krymu, jestliže se buď vůbec ne a nebo jen sporadicky (30%) nehlasovalo – hlasovalo na Doněcku, tedy v oblastech, kde v minulosti vítězily proruské politické strany, nebylo o čem přemýšlet. Drtivé vítězství Porošenka a spol. Bylo předem jasné. Jinak ovšem platí, že ty volby nic nevyřešily.“....(viz dále můj blog na idnes)

Tyto volby na Ukrajině uváděly do tranzu Jandy, Palaty, Šafry či Procházkové,  ale normální lidi tj. nehavlisty absolutně nezajímaly.

A také proč by měly...?

Ta země je zcela rozchvácená , ekonomicky, sociálně i národnostně. Ta země se bude dál dělit. Samozřejmě, že se nikdy nevrátí Krym, ale nelze si ani představit společné soužití Doněcka, Luhanska s Kyjevem.

Na rozdíl od Šafra mne zajímá na Ukrajině jediné: Zda konečně začnou makat, zda bude odstraněna vláda oligarchů, zda Ukrajina přestane vyděračsky natahovat ruku na všechny strany a zda vůdci v Kyjevě pochopí, že Doněcko a Luhansko se nikdy nevzdá a bude stále usilovat o svou samostatnost.

To ovšem očekávat nelze...

Takže zatímco jsem absolutně nesledoval tyto volby, protože fakt nic neřešily, se zájmem budu sledovat, zda se naplní můj předpoklad od majdanu k majdanu, tj kdy nový majdan svrhne tuto moc. A zatímco majdan před rokem jsem absolutně odmítal, pro majdanisty, kteří vynesou v zubech Porošenka a Jaceňuka budu mít pochopení. Když už si ta země libuje v převratech, má je mít.

Ale pro naši zemičku, pane Šafre platí něco zcela opačného: Držme se co nejdál  od Ukrajiny nebo nás stáhne  s sebou na dno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.