Jiří Vyvadil: Souhlas s prezidentem. Dnes už není, co slavit…

23.09.2019 20:18

„Byly to krásné dny, možná právě proto nepůjdu vzpomínat veřejně, protože tam se určitě zase objeví ta fašistická úderka Kaputin, která bude házet květiny do odpadkových košů,“ řekl prezident v rozhovoru pro Blesk.cz. Nuže chápu jej…

Jiří Vyvadil: Souhlas s prezidentem. Dnes už není, co slavit…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

I já jsem se svým dílem podílel na tom, co následovalo po 17. listopadu 1989, připravoval jsem Prohlášení Československé strany socialistické k událostem na Národní třídě, protože předseda vlády Adamec požádal tehdejšího předsedu této strany Bohuslava Kučeru o zprostředkování kontaktu s Havlem a jeho kolegy, zařizoval jsem víceméně revolučním způsobem (násilným otevřením jednoho ze salónku Obecního domu) prostor pro ono první setkání. Byl jsem i při zrušení vedoucí úlohy KSČ atd.

Ještě tak před deseti lety jsem si i rád vzpomínal na ty události, ale liberálové stále více vnesli do naší země nenávist, nadávky, urážky, pocity trvale existující mediálně-politické občanské války, v podstatě jednosměrně vedené proti prezidentu a premiérovi.

Česko 30 let od 17. listopadu 1989 se díky České televizi či fanatické opozici proměnilo v novou nesvobodu rozhodně mnohem horší než například za poslední leta Gorbačovovy perestrojky…

A to je jen část skutečnosti.

Ve společnosti roste tendence přepisování dějin, kdy to pomalu vypadá, že Hitler nás chtěl zachránit a parchant Stalin mu v tom měl bránit…

Kromě této atmosféry si právem lidé kladou otázku, jak to, že po třiceti letech jsme nedosáhli platů Německa či Rakouska, proč musíme poslouchat desetitisíce příkazů z bruselské centrály, proč nám hrozí, že nám znovu budou vnucováni migranti, jakkoliv se na chvíli zdálo, že i díky nám a zemím V4 jsme zastavili ten mohutný nápor před pěti lety…

Zcela určitě nastoupí zfašizované davy „liberálních“ chvilek pro demokracii a není dokonce vyloučeno, že nepokoje přejdou v nové „barevné“ násilné svržení legálního prezidenta i legálního premiéra, jak se o to pokusili před pěti lety majdanisté v Kyjevě, či jak se o to pokoušejí mladí liberální teroristé v Hongkongu.

Ani ekonomicky nejsme na tom nejlépe. Naivní představa, že do 10 let svými příjmy doženeme Západ, vzala za své. Sehnat dnes byt je pro mladou normální rodinu s průměrnými příjmy prakticky nemožné. Havlem vysmívané králíkárny jsou prakticky nedostižným snem.

Ne, nebudu dál rozdmýchávat negativní pocity. Nemám ani radost z toho, že musím s prezidentem souhlasit. 17. listopad budou slavit často ti, kteří u té normální obyčejné většiny vyvolávají odpor.

Pro většinu z nás se jedná o velký omyl.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…