Jiří Vyvadil: Užitečný Konvička a spol.

24.06.2015 14:57

Ne že by mě pan Konvička mohl přesvědčit, že nám hrozí zaplavení statisíci islámských přeběhlíků, když následně na náměstích budou manifestačně stíhat hlavy našich obyvatel. Přesto i rozumní lidé, kteří si jsou vědomy zvláštního naladění našeho obyvatelstva coby stoupenců českého národního státu tyto kroky zcela nezavrhují. Nikdo zde nechce mešity, šátky ale ani masu uprchlíků, dokonce bych řekl jakékoliv původu. A nejen to.

Jiří Vyvadil: Užitečný Konvička a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Česká společnost je tradičně nedůvěřivá vůči církvím jako takovým, protože na rozdíl od jiných národů např. Poláků, největší z nich, katolická sehrávala v našich dějinách převážně protinárodní temnou úlohu. O to horší je islám, který nepochybně v mnoha ohledem je silně antihumánní, v mnoha ohledech ne nepodobný nacismu stručně řečeno něčím, co civilizační lidé musí odmítnout. Proto přiměřená mobilizace proti tomuto jevu má rozhodně svou logiku.

Ano, nedovedu si představit, že by se naši zemi vybrali islámští přistěhovalci jako cílovou zemi. Na to i u nás příliš nízká životní úroveň, mluvíme pro ně zcela podivným nesrozumitelným jazykem, protože oni začasté mnohem lépe než naši domorodci poměrně obstojně ovládat angličtinu, ale hlavně uprchlíci zde prakticky nemohou mít spřízněné zázemí jako u vyspělých západních zemí, kde se, často s podporou tamějších vlád po desetiletí usidlovali.

Pokud tomu nebudeme klást odpor, jejich jediným přáním bude v noci tajně a co nejrychleji se dostat rychlíkem do Německa, či dál.

Mimochodem nechápu, proč je zde Chovanec zadržuje. Jen ať jdou.

Konvička je ovšem důležitý i z jiného důvodu

Zatímco spontánní zaplavení naší země je v zásadě vyloučené, hrozí zde skutečně, že nám Evropská unie tak či onak vnutí uprchlíky, ať již povinnými kvótami, nebo tím, že je Sobotkova vláda „dobrovolně“ přijme.

Ať tak či onak je to špatné.

A je účelné, že Konvičkovci společnost aktivizují. Vláda musí vědět, že by neměla ustoupit.

Česká země si váží jako jedné z nejvyšších hodnot svého racinalismu a ateismu. Vidíme-li chamtivost katolické církve, je nechuť vůči církvi navíc morálně odůvodněna.

Ale jde ještě o něco jiného

Stále více se ukazuje, že Evropská unie není schopna problémy řešit.

Eurozóna nefunguje...

Konflikt proti Rusku oslabuje na prvním místě samotné země EU a prohlubuje bezpečnostní rizika.

A tím třetím je právě hrozba masového přílivu běženců z Afriky.

Evropa není schopna se věcem postavit a možná je to i tak dobře.

Mělo by nás to vést ke střízlivému uvažování a přehodnocení našeho postoje k EU.

Asi se shodneme ve své většině na tom, že si budeme přát zachování celní unie, už možná budeme souhlasit s tím, že budou obnoveny vnitřní hranice mezi státy s určitou trvalou přiměřenou kontrolou. Ale o uprchlících, které přijmeme nebo nepřijmeme bychom si měli rozhodovat sami.

Konvička a spol. je ventilem emocí a frustrací. Něco jako Pegida v Německu.

A nepřímo pomáhá odstartovat cosi mnohem závažnějšího než jsou jen uprchlíci.

Diskusi o budoucí podobě Evropy.

A to je rozumné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…