Jiří Vyvadil: Vrána k vráně sedá…

22.01.2022 15:49 | Komentář

Je několik evropských vlád, charakteristických zběsilou protiruskou nenávistí a podobně zběsilým příklonem k německému fašismu, či dokonce nacismu.

Jiří Vyvadil: Vrána k vráně sedá…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Asi si musíme zkusit všechno, a tak současná česká vláda, kterou nikdo slušný volit nemohl, se jako celek přilnula k revanšimu sudetských Němců a odporu proti Rusku. Fiala jako mladý sudetoněmecký aktivista nosící tašku Posseltovi, lidovec Herrman rozplývající se nad našimi krajany, Jurečka, který přezdíval Miloše Zemana coby ruského mužíka, Nečas se svým plamenným projevem předsedy české vlády na sjezdu sudetoněmeckého landsmannschaftu a Lipavský, který sní o uspořádání sudetoněmeckého sjezdu v Česku, jsou politickými hrdiny nové vlny.

Sudetští Němci nejsou obyčejným, jak říkají samostatným kmenem německého národa, jsou těmi, kdo se s nadšením hlásili k Adolfu Hitlerovi a přáli si připojení k hitlerovské říši. Když je Miloš Zeman svého času označil za pátou kolonu, byl ve svém označení vlastně šetrný. V době, kdy rozbíjeli Československo, podporovali roce 1938 přímo nacismus.

Trochu nás může uspokojit, že ta vláda se ani nerozkoukala a prakticky po třech měsících od voleb podle SANEP důvěřuje Fialovu kabinetu pouhých 38,8 procenta. Žalostně málo.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Podobné profašistické a pronacistické vlády jsou v Pobaltí, kde po obsazení hitlerovskými vojsky vznikaly jako houby po dešti různé místní jednotky SS. Hnus. Samozřejmě že nejvíc profašistickou a pronacistickou zemí je dnes Ukrajina se svým brutálním hrdinou Banderou, z jehož doby působení si jistě připomeňme obrázky dětí s obmotanými nahými tělíčky či častým vystavováním obrazů nadživotní velikosti Adolfa Hitlera během euromajdanu i později.

Vrána k vráně sedá. Láska, či alespoň tolerance k fašismu a nacismu a odpor vůči Rusku zahřívá. I proto se Fialova vláda sudetoněmeckého landsmannschaftu s takovou láskou pne k vládě banderovského ukrajinského nacismu. No, jen jim dodejte, Černochová s Lipavským, ty granáty. Lavrov, když mu to sdělili při tiskovce, se jen pousmál a logicky k tomu nepřisuzoval význam.

A na margo této vlády už jen jednu poznámku. Blíží se předsednictví Česka v EU. Nebylo by špatné, kdyby vláda ODS a spol. opět jako kdysi padla. Většina národa by to jistě uvítala.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…