Jiří Vyvadil: Západ pro stabilizaci Ukrajiny zatím nehnul ani prstem

18.05.2014 11:51

Nemá smysl opakovat dnes již konečně stále více uznávaná fakta, že bez násilí na majdanu by nebylo násilí na východě Ukrajiny, že kyjevská moc vznikla naprosto stejně jako ta rodící se regionální v Doněcku a Luhansku a že junta (dnes naprosto stejné názvosloví použil vynikající analytik Jan Schneider v Lidových novinách) je tak stejně legitimně nelegitimní jako povstalci na východě. Co se však stále vytrácí je fakt, že mocenský klíč k řešení má toliko Západ.

Jiří Vyvadil: Západ pro stabilizaci Ukrajiny zatím nehnul ani prstem
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Evropská unie a USA drží svou politickou, finanční o vojenskou podporou Kyjev u moci. Je na nich zcela závislý. Stačilo by dupnout a musel by poslechnout.

Dnes se opět koná v Charkově jakýsi kulatý stůl a představitel vlády, která se dostala k moci státním převratem v rozporu s předpisy své země povýšeně prohlašuje že s teroristy a zločinci jednat nebude a že Západ by měl zpřísnit sankce proti Rusku.

No ti na východě jsou – nejsou  prostě stejnými teroristy a zločinci jako ti z Kyjeva.

Mimochodem – každé revoluce končí tím, že nakonec jdou pod gilotinu jejich hlavní původní hrdinové.

Jsem přesvědčen, že už dnes  na celou suitu v Kyjevě připravují nějací aktivní právníci obžalobu a pojďme se vsadit, že do dvou let budou tito kyjevští vládci souzeni, a je jedno zda pro velezradu, či podobný trestný čin, kterého se s největší pravděpodobností dopustili, ale i pro krádež 12 mld tun plynu, odvezené zlato, spojení s cizím mocí atd. atd. Špionáž.

Prostě takové klasické vyústění každé násilné revoluce.

Ale to nechme. Co bude s těmito lidmi je v natolik předvídatelné, že vlastně není ani podstatné.

(Viz scénář z arabského jara: svržený Mubarak – jeho odsouzení k smrti – volba prezidenta z Muslimského bratrstva Mursího – vojenský převrat – zrušení rozsudku nad Mubarakem a zatčení  a souzení Mursího. A řekl bych, že jeho před trestem smrti nikdo nezachrání, zejména když Obama za něj oroduje. To je v Egyptě přitěžující okolnost).

Podstatné je, že mnozí z nás stále varují, že potekou proudy krve. I dnes jsou další boje.

Rusko neuznalo Doněckou i Luganskou samostatnou republiko, a rozhodně nebude vstupovat na území Ukrajiny. To kromě Schwarzenberga už také asi chápe  každý.

Mimochodem nevím, jak by Rusko mohlo zasáhnout. Těch 400 žoldáků ze soukromé agentury zcela zjevně nejsou Rusové, ale Američané. Že by byli Rusové tak rafinovaní a najaly si americké soukromé zabijáky? Ta Národní garda, klasicky rekrutovaná z lidí patřících k polofašistickému Pravému středu je také jasná.

A Západ nic nedělá.

Jedině Západ může zastavit svůj nástroj -kyjevskou juntu.

A my si budeme sem  zvát Američany ?

A proč ?

Aby nás bránili před těmi žoldáky a Národní gardou?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…