Jiří Vyvadil: Zeman, Sobotka…ale i Zaorálek. Bomba?!

23.06.2014 10:47

Ne, nespadlo to z nebe, ale přesto to působí pro stoupence Pravdy a lásky jako ledová sprcha.

Jiří Vyvadil: Zeman, Sobotka…ale i Zaorálek. Bomba?!
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Ještě před pár měsíci chtěl Zeman nasadit v Rusku vojska, Sobotka ještě před volbami do EU jako pevná součást „jádra EU“ souhlasil se sankcemi a ještě nedávno si povolal na kobereček Stropnického k jeho  výroku, že by naši občané zřejmě nechtěli na našem území cizí vojska, což odůvodnil vzpominkou na pobyt sovětských vojsk a zle mu vyčinil. A o Zaorálkovi radši nemluvit : předháněl se se Schwarzenbergem kdo bude více protiruský a kdo navrhne větší sankce….Každý jeho výrok způsoboval lehký kolaps  u většiny normálních lidí.

Klapka….

A náhle je vše jinak. Docela zásadně.

Zeman chce zrušit víza s Ruskem,stejně jako všechny sankce a chce navázat znovu co nejuzší spolupráci, Sobotka se ostře postavil proti nápadům Polska a spol. a  uvedl, že my žádné nebezpečí necítíme a vojska NATO zde nechceme…a už žádné chrastění zbraněmi..

A Zaorálek odjel do Ukrajiny jako zjihlý farář, volal po klidu zbraní a humanitární pomoci východu, upozorňoval na jestřábí hlasy některých představitelů Kijeva…a hlavně dialog a žádné konflikty. Rozhodně nechceme sankce.

Klobouk dolů : Blázni se žení a Obama, který si to na Blízkém Východě zavařil tak, že nemá úniku si klidně může telefonovat s Merkelovou a Hollandem a hovořit o dalších sankcích proti Rusku.

Za chvíli bude 5000 jeho diplomatů prchat z iráckého velvyslanectví v Bagdádu. Vzájemně se vylučující vztahy Irán-Irák-Asád-ISIL-Saudská Arábie, sunité - šíité - Kurdové z něj činí impotentního politika.

To Putin, protože je konsekventní a jeho postoje jsou trvalé naopak mohl iráckému premiérovi nabídnout jako facku Obamovi spolupráci. Osa Rusko-Asad-Malik proti snad nejbrutálnějším islamistům světa z ISIL je konzistentní.

To všechno přirozeně analytici prezidenta,  předsedy vlády i Zamini ví.

Ale nejen to.

Dnes už dávno tzv. veřejné sdělovací prostředky nic moc neznamenají…Naopak platí, že čím více proti něčemu bojují, tím více bude výsledek jiný. Bojují proti Rusku a  Rusko v očích veřejnosti naději.

Dnes jsou nejsilnější nezávislá internetová média. Nezkreslená, nezaplacená.

Blogeři jsou z 80% proti dobrodružství Západu na Ukrajině.

Prakticky všechna nezávislá sdružení, nejen tedy Přátelé Ruska v České republice burcují a protestují…

A politici logicky stále více naslouchají.

Málo kdy jsem měl tak dobrý pocit z toho, že i malé aktivity mohou přinášet velkou změnu.

Ale pánové: chce to vydržet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.