Jiří Vyvadil: Země potřebuje „trestně stíhaného premiéra“ a vládu ANO s „extremisty“

24.04.2018 15:19

Zase tady slyšíme každý den rétoriku o nepřijatelnosti trestně stíhaného premiéra nově okořeněnou potřebou likvidovat SPD ve vedení výborů i Poslanecké sněmovny.

Jiří Vyvadil: Země potřebuje „trestně stíhaného premiéra“ a vládu ANO s „extremisty“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Podobnou rétoriku jsme od ČSSD či TOP 09 poslouchali před minulými volbami a víme jak obě strany tragicky skončily. Jsou směšné úvahy o tom, že se do koaliční smlouvy vloží dodatek, že odsouzením Andreje Babiše a jeho neodstoupením z funkce premiéra končí tato vládní kolaice. Opak je pravdou: Vláda by skončila pokud by Andrej Babiš naopak jako premiér odstoupil. Na toto téma už provedl experimenty Bohuslav Sobotka a závěr ústavních právníků i s ohledem na dosavadní praxi byl silně převažující : Podáním demise premiérem končí vláda…

Na chvíli se po volbě Jana Hamáčka mohlo zdát, že po Sobotkově destrukci se začne ČSSD chovat státotvorně a přiloží ruku k dílu. Mimochodem, vzít příklad by si mohla v tomto ohledu vzít od Filipovy KSČM.

Asi to vnitřní napětí uvnitř ČSSD je tak intenzivní, že vyjednávači musí šroubovat své požadavky na hranici nesmyslnosti.

Má to vůbec smysl?

Taková koalice založená na vnitřním odporu poloviny poslaneckého klubu je k ničemu a rozhodně nezajišťuje stabilní vládu.

Nelze ale házet vinu jen na ČSSD. Mnohem větší politickou hloupost a nedospělost prokázali ti vrcholní politici ANO, kteří doslova dokopali Babiše ke znovuobnovení jednání s ČSSD. Uvědomují si tito dobráčkové, že v očích veřejnosti nikoliv Čapí hnízdo a trestní stíhání Andreje Babiše, které jeho voličům je skutečně ukradené, protože je podle mnohých zorganizované právě ČSSD a jejím bývalým ministrem vnitra Milanem Chovancem, ale trapné ponižování ANO vůči ČSSD, která již jednou sejmula jejich předsedu.

Ano zůstává zde „extremistická strana“SPD, tedy strana, jejíž zahraniční partner má v rakouské vládě klíčové pozice ministra zahraničních věcí, obrany a vnitra a nadto funkci vicekancléře.

Jít tudy dál je nesmyslné.

To chceme mít vládu, kde zase na sebe tři a půl roku budou po sobě partneři pokřikovat? To chceme mít vládu, kdy slabší partner donekonečna bude hovořit o trestně stíhaném premiérovi ? To chceme mít vládu, kdy jedinou politikou menšinového partnera bude ukřivděné vymezování se vůči tomu silnějšímu i za cenu destrukce…

Už dnes odpor veřejnosti vůči vládě ANO – ČSSD je obrovský.

Vlastně si ji nikdo nepřeje. A nejabsurdnější je, že si ji zřejmě nepřeje ani většina ČSSD.

Prosím své bývalé spolustraníky: Jděte od toho. Hoďte v referendu do jednání vidle. Usnadníte život sobě i republice.

Od prvního momentu po volbách je jasné, že zvítězily protestní strany ANO –SPD –KSČM a byly poražen mainstream a establishment.

Země si prostě potřebuje odzkoušet vládu „trestně stíhaného premiéra“ s podporou „extremistických stran“ SPD a KSČM.

Vše nasvědčuje tomu, že to bude vláda úspěšná, stabilní a možná nejlepší v historii.

Tak hoďte socdemáci sakra do toho vidle… Je to to, co od vás tato krásná země očekává…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…