Jiří Weigl: Jak je to vlastně s tou Ukrajinou?

08.08.2022 17:28 | Komentář

Hospodářské noviny otiskly pod názvem „Západ by si měl uvědomit, že na Ukrajině se válčí také o pokrok“ 3. srpna 2022 článek výkonné viceprezidentky kalifornského Berggruenova institutu Dawn Nakagawy, Autorka v něm mimo jiné říká, že mladá generace vidí „minulost optikou Mee Too a BlackLivesMatter.

Jiří Weigl: Jak je to vlastně s tou Ukrajinou?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Jsou odhodláni (mladí lidé) realizovat budoucnost, která bude jiná než ta hierarchická, vylučující, ovládaná muži a v západních zemích převážně bělošská. Klima vnímají jako negativní externalitu vyplývající z generací systémové nespravedlnosti. …….Je tedy na čase, aby se západní národy probudily a uvědomily si, že v této válce nejde jen o ukrajinské území. Boj Ukrajiny o duši její budoucnosti je hrotem kopí v globálním souboji o pokrok, otevřenost a inkluzivitu. Proto Putin nesmí zvítězit.“

To je pěkné a nikdo nám to takhle otevřeně zatím neřekl. Takže Ukrajina je hrotem kopí pokrokářů v jejich boji za zničení dosavadního světa. Jak je to tedy s tou válkou doopravdy? A jak je to s explozí cen energií a ožebračováním lidí s výmluvami na válku? Nezažíváme záměrnou proletarizaci obyvatelstva jako podmínku společenské inkluze? A co naše vláda? Ví o tom, že pomáhá svým ukrajinským angažmá budovat ten pokrokový inkluzívní svět podle optiky Me Too a BlackLivesMatter?

Poděkování patří Hospodářským novinám, že nám umožnily pohled „za zrcadlo“, jak uvažují ti, kteří mají silný vliv na formulování politiky dnešní americké vlády. Abychom se už jednou přestali stále nechápavě divit.

Převzato z webových stránek Institutu Václava Klause

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …