Jiří Weigl: Rakouské memento

17.10.2017 14:16

Výsledky rakouských voleb potvrdily to, co je zjevné dlouhou dobu – obyvatelé evropských zemí jsou nespokojeni s tím, kam směřuje a jakou budoucnost jim chystá bohorovný levicově-pokrokářský mocenský kartel, který v posledních dvou dekádách ovládl evropskou politiku na bruselské i národních úrovních.

Jiří Weigl: Rakouské memento
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Příklad prosperujícího blahobytného Rakouska potvrzuje, že nejde o kverulantství nevděčných zaostalých obyvatel postkomunistických zemí, ani o zoufalství občanů upadajícího jižního křídla EU. Lidé napříč Evropou zkrátka nesdílejí záměr přebudování našeho světa podle zmatených vizí, které jim ti, co jsou u moci, a s nimi spojená média vnucují. Chtějí být Rakušany, Maďary, Holanďany, Čechy a Francouzi, nikoliv umělými Evropany, nepřejí si zánik svých zemí a národů, nevěří, že projekt umělého promíchávání národů prostřednictvím masové migrace přinese něco jiného než problémy a násilné střety. Vidí, že ti, kteří jim dosud vládli, necítí žádnou odpovědnost vůči svým voličům, že jsou jim přednější zájmy kosmopolitní nadnárodní elity.

Tato politická krize EU je daleko závažnější, než dosavadní krize finanční. Britové první zareagovali odchodem, ostatní dávají najevo nespokojenost v národních volbách. EU má jedinou šanci – rehabilitovat národní státy jako základ své existence, respektovat vůli jejich občanů, přestat se snahou Evropany měnit a převychovávat, ale místo toho jim být oporou a ochranou. Pokud to dnešní evropské elity nepochopí, EU zanikne.

O tomtéž budou ve skutečnosti i naše volby, jak v daleko obsažnějším textu v sobotní MfDnes říká Václav Klaus. Mysleme na to příští víkend.

Jiří Weigl

Psáno pro Institut Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.