Jirka Nekovář: Selhání idejí

17.04.2014 7:31

Multikulturní společnost selhala, přiznávají to Francouzi, Angličané, Němci…. Jejich pseudohumanismus vrhl tyto společnosti do těžkých problémů.

Jirka Nekovář: Selhání idejí
Foto: Archiv
Popisek: Mapa Evropy

Proč nemá problémy třeba Švýcarsko? Když se na zmíněnou zemi podíváme, tak by stačilo některé její zákony okopírovat. Nestávalo by se, že při kontrole tržiště někdo řekne,  ,,něozumím šečsky“. Ve Švýcarsku se díky jasným zákonům nic takového nemůže stát. Nemůže se stát, že někdo bere neprávem sociální dávky.

Nemůže se stát, že někdo způsobí škody a neuhradí je. Nemůže se stát , že by někdo neplatil byt, nedej bože, kdyby ho svévolně zničil, třeba krádeží radiátorů, nebo spálením parket na,,rodinném táboráku“…… Jenže, kdybychom převzali zákony třeba zmíněného Švýcarska -  čistě teoreticky, tak by to potom asi dopadlo takto: naši politici by se rozdělili na několik skupin. Jedna skupina  by šla  na ryby, protože by neměla do čeho, jak se říká lidově, píchnout. To by se také rychle přišlo na to, že  je poslanců zbytečně moc. Jiná  skupina by byla těch, co by šli za „katr“  odpracovat si škody, které napáchali na ekonomice, zákonech a morálce českého národa. Postupně by tato krásná země měla všeho dost a byla by tou prosperující kapitalistickou společností, kterou jsme měli po roce 1989 možnost vybudovat. Víte, jak je na tom naše země po ekonomické stránce dnes? Několikanásobně hůř než po druhé světové válce. Bohužel.

Jirka Nekovář

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.