Josef Ježek: Pirát jak se patří

06.02.2019 19:17

Piráti byli odjakživa postrachem moří a oceánů. Když na stožáru plachetnice zavlála černá vlajka s lebkou a zkříženými hnáty, bylo hned jasno, s kým má plovoucí loď tu čest. A postrachem námořníků jsou doposud. Například somálští námořní lupiči přepadávají obchodní lodě, tankery, zajímají zboží i posádky a žádají tučné výkupné. Kam se hrabou Piráti z Karibiku.

Josef Ježek: Pirát jak se patří
Foto: ODS
Popisek: Josef Ježek

Piráti se objevili i v české politice. Jejich symbolem není ona korzárská vlajka, jejich znamením je boj proti korupci, kterou je tahle společnost, alespoň podle nich, prolezlá veskrz naskrz. Jo a taky počítače. Jaká je spojitost mezi korupcí a „kompjůtrem“ nevím.

Boj proti korupci může mít mnoho tváří. Například tak, že „prásknem“ premiéra do Bruselu, že má na pirátské poměry moc peněz, staví si Čapí hnízda a je ve střetu zájmů. A nebo také tak, že „napravujeme“ nepravosti u nás doma. Takhle to zkusil před časem i tehdejší náměstek ministra financí pan Wageknecht (nyní senátor za Piráty – za koho jiného že?), když se mu cosi nezdálo na zakázce na jednotný systém pro zprávu dotací z EU. Prý že je zde kartelová dohoda účastníků konkurzu. Dal udělat audit a inicioval policejní vyšetřování. To po třech létech (??) jeho podezření nepotvrdilo. Co se ale potvrdilo, je skutečnost, že tahle akce zablokovala čerpání peněz z EU, takže Česko přišlo díky jeho „iniciativě“ o osmset dvacet milionů korun! Ano, čtete správně, 820 000 000 Kč.

Asi vás napadne, stejně jako mne, kdo za to bude postižen či potrestán? Kdo škodu nahradí? Pan senátor Wagenknecht asi ne, ten má imunitu. Mimo to by svým platem částku splácel 829 roků. Že by snad Piráti na to dali svůj státní příspěvek straně? To by museli brát ten stávající ještě 16 let. A nebo někde objevit Ostrov pokladů, kde John Silver zakopal uloupené zlato.

Asi to dopadne tak, jako v Čechách vždycky. Zavře se nad tím voda. Ostatně, kdopak tuhle informaci vlastně ví?

A Piráti se nám budou dále prezentovat jako ti odpovědní, poctiví a slušní. A občan je bude dále volit.

P.S.
Informace použité v tomto sloupku byly získány z veřejných zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…