Josef Reiman: Kdo je v současné době hanbou v očích občanů naší vlasti?

16.07.2013 16:50

Boj o koryta odstupujících členů vlády a koaličních poslanců je zavádějící a je z něj cítit strach ze ztráty moci. Opakované argumenty vyplývající z údajných podpisů 101 poslanců prosazujících zachování současného zlodějského a korupčního systému začínají už unavovat, o zneklidnění nemluvě.

Josef Reiman: Kdo je v současné době hanbou v očích občanů naší vlasti?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér v demisi Petr Nečas s ministrem financí v demisi Miroslavem Kalouskem

Snůška slov potvrzujících ústavní zvyklosti tedy spíše obhajuje minulá jednání pana exposlance Langera opírající své argumenty pro volbu prezidenta Klause výhrůžkami vězení pro ty, kteří s touto volbou nesouhlasí. Ta je jasným dokladem toho, jak si představují liberální demokracii lidé typu poslance Polčáka. Tito lidé pomíjejí pomluvy zveřejněné v zahraničních listech na adresu prezidenta Zemana jen proto, že je inspiroval pan Schwarzenberg a dal tím impuls k neustávající negativní kampani sloužící zájmům jemu podobných politiků. Primárního efektu bylo dosaženo. Každé dehonestování prezidenta je vítáno. Tak jednají tito „vlastenci“ jen pro potvrzení svého „spravedlivého“ hněvu. Přitom je nad slunce jasné, že jde prvoplánově o udržení stávajících koryt a posléze o nové ovládnutí politické scény profláknutými pravicovými politiky.

Vše zlé je zapomenuto a pokud ne, potom v souměřitelnosti s bývalými hříchy sociální demokracie vlastně o nic nejde. Jen nenechat prezidenta ani designovanou vládu v klidu. Jen neustále hledat nové konflikty zájmů a fauly nových ministrů. Účel je prostý, a tak je třeba vyzvat ty, kteří se snaží přinejmenším napravit škody, které napáchali Kalouskové a jejich kamarádi, případně  kamarádi těchto kamarádů, aby nedbali záplavy špíny, která se na ně valí z úst politických odpůrců. Účel světí prostředky.proto je třeba, aby nově jmenovaná vláda opřela svá rozhodnutí o lid a ne o tuto zkorumpovanou poslaneckou chásku, která se usalašila v parlamentu  napříč politickými stranami. Přece kdo nekradl a neškodil se nemusí bát.

Je třeba s rezervou číst řádky připomínek k článkům v tisku z pera těch namodralých či zaplacených hodnotitelů, z jejichž řádků čiší kromě arogance také nenávist ke všemu, co by je mohlo připravit o současné požitky. Ano, vulgarita je průvodním projevem odcházejících vládců společnosti. Je to snaha   strašit a deprimovat mlčící většinu.

Jenže nastal čas, ve kterém se tříbí společnost a slušní mají šanci spolurozhodovat o budoucnosti naší vlasti. Budoucí volby ukážou, zda lidé mají sílu uplatnít svou vůli a zvolí si takové zastupitele, kteří nezapomenou na svůj slib a budou sloužit právě těm, kteří je zvolili a ne vlastnímu prospěchu. Potom ubude v parlamentu zpívajících poslanců, případně chytráků chlubících se akademickými tituly získanými za pár pětek a sejících svá moudra na objednávku a přibude poctivé práce.

Jistě ještě uslyšíme mnohá prohlášení, stejná jaká slýcháme denně v televizi, která budou svědčit o nevěrohodnoti jejich ublížených mluvčích. Bude to ještě mnoho jedovatých slin. Jenže pravda je jen jedna a bude jen na lidech, aby ji nenechali pokořit a přibít na kříž. Je jedno, které politické spektrum lidé vyznávají.

Jde přece o jejich budoucnost a především o budoucnost dalších generací.

Přece není možné, aby všechny zlé skutky, které má na svědomí odcházející vládní a poslanecká klika byly zapomenuty a zůstaly nepotrestány. Nechci zde připomínat řadu kauz, které zůstaly bez pointy a často bez konce a důsledků vyplývajících z této činnosti pro jejich autory. Je třeba, aby lidé nezapomínali, protože jejich iniciátoři se je snaží úsilovně skrýt pod lavinu nových, často vyspekulovaných obvinění. Pravda, je na policii, státních zástupcích a soudech, aby taková případná obvinění objektivizovali, ale není to jistě důvod k dehonestování všech snah o změnu společnosti k lepšímu a jasnému stop snahám o navrácení starých pořádků.

Tento lid má šanci naplnit literu Ústavy a začít se spoluúčastí na vládě, která mu nesporně patří.

Není nutno dbát na nadávky a pomluvy těch, kteří se stávají zemskými škůdci, ale mají stále ještě vliv na média a tak denně otravují vzduch svými výstupy plnými pohrdání, nadávek a nenávisti.

Řekněte upřímně, zná někdo takové „vlastence“ kteří dokážou svou vlast jen tupit a dát za pravdu každému, kdo jim pomůže dále dehonestovat naši přítomnost? Jsou to potom ještě lidé, na které může být tato zem hrdá?

Josef Reiman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Reiman

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…