Josef Reiman: Politické akce a reakce očima občana

14.07.2013 22:00

Prožíváme velmi složitou a neklidnou dobu a sledování současného politického dění vyvolává velmi často rozporuplné otázky a závěry. Ke zmatku přispívá nemalou měrou naše veřejnoprávní televize. Úhel pohledu na zločin korupce a uskutečňování prosté politické praxe, kterému my obyčejní občané říkáme politické čachry se podle slov odcházející garnitury ministrů a koaliční části poslanců musí stát v demokratickém systému běžnou politickou praxí. Jinak je konec demokracie.

Josef Reiman: Politické akce a reakce očima občana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas se obhajoval před sněmovnou, avšak kritika byla veliká

Ptám se, čím nás páni a dámy koaličního dramatického souboru ještě překvapí. Mluvčích mají víc než dost, protože televizní komentátoři se za ně bijí jako lvi.

Skutečnost je taková, že státní zastupitelství významně mlčí o konkrétních důvodech vazby exposlanců, státních špiónů a jejich šéfky vládnoucí jako šedá eminence nejen panu Nečasovi, ale také této garnituře a spolu s tím celé naší vlasti. Soud ponechává obviněné ve vazbě i přes skutečnost, že mu chybí informace. Tak vzniká prostor pro spekulace a prognózy televizních moderátorů a celé plejády politiků, politologů, právníků a dalších chytráků spekulujících o vzniklé situaci z úhlu pohledu jejich politické či VIP příslušnosti. Vzniká paradoxní situace při níž nikdo neví o co jde, co je jádrem pudla, ale všichni se k tomu fundovaně vyjadřují. Pochopitelně s příslušným argotem, snahou  účelově dehonestovat tu státní zástupce, tu policii. Při rozmluvách s vládními či politickými reprezentanty jsou pokládány sugestivní či kapciózní otázky a podle politické příslušnosti jsou jednající buď ponižováni, poučováni a káráni, zatímco  jiní jsou servilně podporováni a v debatě přímo podepíráni. Inu, jak se říká, účel světí prostředy. V současné době všechny pro ty, které by udržely profláknutou garnituru vládních a parlamentních činitelů dále u koryta. Rusnokovi aspiranti jsou považováni za nelegály, neodborníky, želé, smečku Zemanových přátel, vyvržence bez zázemí a ignoranty. Současní geniální vládci, kteří zadlužili každého z našich občanů dluhem 165 tisíc korun se považují za jedinou geniální sestavu, bez které tato nebohá republika zahyne.

Vyvážené zpravodajství naší veřejnoprávní televize nám denně nabízí názory pánů exministrů nahlížející nevinu vazebně stíhaných s obavou o jejich zdraví, které utrpí dlouhou vazbou. Pánové a dámy, a co má říkat pan doktor Rath. Kamarádi nevydají ke stíhání pana Nečase, protože už několik týdnů žije sám, bez své lásky, sám se udává, aby v zápětí veškerou vinu popřel. Představitelé koalice pohoršeně vykřikují, že jej nevydají ke stíhání, i když nevědí co je předmětem  chystaného obvinění. Spekulace vyslovené v této souvislosti jsou jen mlácením prázdné slámy, protože jen pan expremiér ví a nepoví, stejně jako vyšetřovatelé policie.

Hledají se zástupné problémy. Fiktivní dluh pana Fischera je povyšován na střet zájmů a důvod k jeho pomlouvání. Jeho vyrovnání je prezentováno jako pokus o „uplácení¨. Ať tak či tak je vyvrhelem, a to jen proto, že přijal nominaci do Rusnokovy vlády. Hejtman Hašek je lump, protože má dluh. Nikdo neví jak vzniknul a zda je to pravda, ale je to další důvod k výprasku socanů. Prostě, kdyby to bylo možné, měli by všichni ti “soudci“ bez pověření jistě mnoho důvodů, proč se zbavit pana prezidenta Zemana a jeho souputníků, příslušně dalších lidí, které je možno od jeho jména odvozovat byť by to ani nebyla pravda. Jejich vlastní dluhy, případně „máslo na hlavě“ je jen výskledkem politické práce.

Nakonec je nutno zmínit se o panu prezidentovi. Je to silný člověk, i když občas zavrávorá, ale ví odkud jde a kam, jaký cíl je nutno naplnit. Věřte, že jsem jej volil spíše jako nutné zlo, ale nyní se mu omlouvám, protože jeho cesta je jediná možná, jak se zbavit současných chytráků a dát lidem možnost ve volbách si vybrat garnituru lidí, kteří by si jejich proseb a zájmů všimli také v období mezi volbami. Ve výrocích paní Němcové a pana Kuby jsem nikdy nezaslechl slovo lid, naši občané, nebo dokonce občanské aktivity. Pan Kuba to dotáhl ještě dále, když hovořil v rozporu s Ústavou o tom, že jediným suveréním vládcem je parlament a ne jak říká jeho kamarád Kalousek Gosudar. Je to výraz hlouposti nebo maximální vyčůranosti.

Pane Kalousku, suverénním vládcem v této zemi je LID a ne vaše kořalečnické a korupčnické družstvo. Sbalte se a jděte. Uvědomte si prosím že lidé v této zemi budou velmi bedlivě sledovat, jak budete hlasovat při vyslovění důvěry vládě a vydání pana Nečase stíhání. Bude to i váš soud. Lidé vás všech mají dost a přátel máte, co by napočítal na prstech jedné ruky. Vy to opravdu nevíte, či ani netušíte?

Pan prezident jistě vnímá možné důsledky této situace a nenechá bez odezvy ponižující a arogantní vyjadřování odcházejících vladařů, jejich přisluhovačů a prodejných medií.

Pan prezident si jistě uvědomuje smrtelné nebezpečí, které by vyplývalo z dalšího ovlivňování názorů občanů těmi, kteří jej z duše nenávidí a přejí mu jen vše zlé. Nastolení vlády spravedlnosti vždy bolí a provázejí jej rezolutní řezy. Zřejmě se jim ani naše vlast nevyhne. Nepřipomíná vám současná situace dobu před mnoha lety, kdy se i váhající museli rozhodnout? Tak tedy vztyk od piva a pokoutních nadávek, v sázce je přátelé budoucnost naší vlasti. Každý se musí sám rozhodnout o tom kde je pravda. Z televize ani z novin se to nedozví. Tam se slušní lidé z opozice nedostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…