Karel Januška: Arogance a chamtivost některých soudců

24.04.2015 19:12

Na blogu zveřejňuji úvahy nad rozhodnutími moci soudní. Dopisem jsem sdělil své úvahy nejvyšším představitelům moci soudní. Od předsedy Nejvyššího soudu jsem obdržel následující odpověď. Zřetelné odpovědi, jak zabránit excesům v justici jsem se nedověděl.

Karel Januška: Arogance a chamtivost některých soudců
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Zveřejňuji reakci na jeho vyjádření.

„Nejvyšší soud České republiky obdržel Vaše elektronické podání ze dne 16. 4. 2015, K jehož obsahu Vám z pověření předsedy Nejvyššího soudu sděluji:

Jelikož toto podání nemá charakter žádného podání (např. mimořádného opravného prostředku v soudním řízení), kterým by se měl Nejvyšší soud zabývat v rámci své rozhodovací činnosti vymezené zákonem, bereme obsah tohoto podání a Váš osobní názor v něm vyjádřený pouze na vědomí, a to s tím, že případná další podání obdobného charakteru již budou ponechána bez naší odpovědi.

Tímto sdělením považuji Vaše podání ze dne 16. 4. 2015 z naší strany za vyřízené.

S pozdravem JUDr. Roman Fiala, Místopředseda Nejvyššího soudu“

Můj závěr:

Soudci Nejvyššího soudu zneužili pravomoc soudce a výrokem čj.  21 Cdo 1440/2014-456  si neprávem přisoudili doplatky k minulým mzdám. Tím stát připravili minimálně o částku 1 000 000 000 Kč.

Důkaz: Soudkyně podala žalobu na stát, aby při vyplácení minulé mzdy bylo postupováno způsobem, platným pro úředníky.

Žalobkyně uspěla u soudu I. stupně i odvolacího. Nejvyšší soud potvrdil rozhodnutí podřízených soudů. Soudci Nejvyššího soudu rozhodovali o svých platech. To je zjevné porušení Ústavy, článku 82. Soudci nemohli rozhodovat nestranně.

Ze zpráv se dovídám, že všichni soudci Nejvyššího soudu podepsali smlouvu se státem o dorovnání platů za minulá období. Napadají mne tyto otázky: Který zákon soudcům nařídil, aby se státem uzavírali smlouvu? Kdo stojí na straně státu u těchto smluv? Kdo a jak bude potrestán, když některá smluvní strana poruší podmínky? Jak se má chovat občan, když Nejvyšší soud nerespektuje literu Ústavy?

V dnešní MFD je popsán případ, kdy muž po 17 letech „vstal z mrtvých“. Jak se stát postaral o děti zmizelého občana se dovídáme v závěru: „... Celý právní systém v našem státě je kocourkov.“

Jak je to dlouho, co soudci museli přijmout toto konstatování: „Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Marka Šnajdra, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika Marku Šnajdrovi omlouvá.“ To je přímo políček soudcům, který je jim lhostejný. Důležitější jsou prebendy, které lze (protiprávně) získat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…